Uşak Haber Ajansı

Meteoroloji uyardı, Balkanlar üzerinden geliyor

YAŞAM

Meteoroloji’den yapılan açıklamada Uşak ve Ege Bölgesinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.

Uşak Haber - Tarım Ve Orman Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Uşak ve Ege bölgesi genelinin pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği belirtildi.

Yapılan açıklamada “24.12.2018 Pazartesi günü akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Salı günü ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, Çarşamba ve Perşembe günleri ise iç ve doğu bölgelerinde hissedilir derecede (8-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

 25.12.2018 Salı günü; Bölge(Afyonkarahisar,Uşak ve Denizli) genelinde görülecek yağışların kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

 26.12.2018 Çarşamba günü;Bölgemizde ise; Afyonkarahisar,Uşak ‘ta kar şeklinde, Denizli ve ilçelerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin 26.12.2018 Çarşamba günü gece saatlerinden itibaren doğuya doğru hareket edeceği ve bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor.Soğuk hava ise hafta sonuna kadar bölgemizi etkisi altına alacağı tahmin ediliyor.” İfadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.