Uşak Haber Ajansı

Mersin kiralık daire fiyatları ne kadar?

YAŞAM

Liman şehri Mersin’de son yıllarda yeni projeler artış gösteriyor. Özellikle ulaşım projeleri doğrudan konut fiyatlarını etkiliyor.

Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Mersin, sahil bandındaki konumuyla dikkat çekiyor. Ekonomisi tarım, ticaret ve sanayiye dayalı Mersin, aynı zamanda Türkiye’nin en kalabalık on birinci şehri olarak öne çıkıyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan şehir ülkemizin en büyük limanlarından birine sahip olmasıyla diğer yerlerden ayrılıyor. Deniz ve yayla turizmi potansiyelinin yüksek olduğu şehirlerden Mersin’de toplam 13 ilçe bulunuyor. O ilçeler ise şöyle: Tarsus, Toroslar, Akdeniz, Yenişehir, Mezitli, Erdemli, Silifke, Anamur, Mut, Bozyazı, Gülnar, Aydıncık ve Çamlıyayla. 2017 TÜİK verilerine göre, Mersin’in en kalabalık ilçesi Tarsus, en az nüfuslu ilçesi ise Çamlıyayla oldu.

Mersin’de yeni projeler artıyor!

Hızla gelişmeye devam eden şehirde, ulaşım projeleri devam ediyor. Bölgede ulaşım sorununun çözülmesi amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hafif Raylı Sistem Projesi’nin, 2021 yılında tamamlanması planlanıyor. Mezitli-TCDD Garı arasında toplam 16,24 kilometre uzunluğunda olacak olan hat, Mersin Gar’ından başlayacak ve Mezitli’de sona erecek. Ayrıca bölgede devam eden “Akıllı Dokunuş Projesi” ile yenilikçi çözümler üretilerek bazı cadde, bulvar ve kavşaklarda yeniden düzenleme yapılacak.

Bölgede satılık ve kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor!

Turizminin yanı sıra gayrimenkul sektöründe de adını duyurmayı başaran Mersin, yazlık konut alımlarının yüksek olduğu yerlerden. Farklı konut tiplerinin bulunduğu şehirde satılık ve kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Son yıllarda konut fiyat artışıyla adından söz ettiren Mersin’de, özellikle sahil şeridindeki ilçeler yoğun ilgi görüyor. Peki, Akdeniz’in yıldızı parlayan şehirlerinden Mersin’de kiralık daire fiyatları ne kadar? Mersin’in konutta kazandıran ilçesinde kira fiyatları ne kadardan başlıyor? İşte Mersin kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…

Mersin kiralık daire fiyatları 515 TL’den başlıyor!

Mersin kiralık daire fiyatları, bölgede yaşamak ve gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin yakından takip ettiği konuların başında geliyor. Diğer taraftan şehirde üç üniversite kampüsünün bulunması kiralık daire arayışını hızlandıran etkenler arasında yer alıyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Mersin kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 515 TL, maksimum 858 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 686 TL olarak ölçümleniyor.

Erdemli kiralık daire fiyatları ne kadar?

Mersin’in 13 ilçesi arasında satılık konut fiyatında en yüksek aylık artış oranına sahip yer Erdemli oldu. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Erdemli kiralık daire fiyatı 100 metrekare için 452 TL ile 754 TL arasında değişiyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.