Uşak Haber Ajansı

Kendinizi Yorgun Hissediyorsanız D Vitamini Eksikliği Yaşıyor Olabilirsiniz

YAŞAM

Bahar aylarında olmamıza rağmen sürekli uyuklama halindeyseniz, yorgunluk hissi ve fiziksel aktivite isteksizliği yaşıyorsanız D Vitamini eksikliği yaşıyor olabilirsiniz.

Uşak Haber - Bahar aylarının gelmesiyle birlikte her 10 kişiden 9’unda görülen kendisini yorgun hissetme ve çalışma isteği azalanların sayısı daha da artıyor. Uzmanlar, bahar yorgunluğuna karşı halsiz ve vücudunda yaygın ağrısı olan kişilerin mutlaka kanda D vitamini düzeyine baktırmaları gerektiğini belirtiyor. Vücutta bağışıklık sitemini güçlendiren ve insan sağlığı için büyük önem taşıyan D vitamini, bahar yorgunluğuna karşı da bir kalkan olarak karşımıza çıkıyor.
Kaslara güç veren D vitamini, eksikliğinde bahar yorgunluğunu da tetikliyor. Hava ve mevsim değişikliğinin insan biyoritmini olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar alınması gereken tedbirler hakkında bilgiler veriyor.
D vitamini eksikliğinde kaslarda güçsüzlük ve ağrı yaşandığını söyleyen uzmanlar, D vitamininin kaslara güç sağladığını bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söylüyor.
Uzmanlar “Devamlı yorgunluk ve vücudunda yaygın ağrısı olan kişiler mutlaka kanda D vitamini düzeyine baktırmalıdır. Bahar yorgunluğu nedenleri arasında; yanlış beslenme alışkanlıkları, vitamin ve minerallerin besinlerle yeterli miktarda alınmaması, hareketsiz yaşam biçimi, tiroit bezinin çalışma düzensizlikleri de - yer almaktadır. Geceleri ağır ve yağlı yemek yememeye özen gösterilmelidir. Sıcak - soğuk kafeinli içecekler azaltılmalıdır. Tüketilen su miktarı artırılmalıdır. Düzenli olarak haftada 3 gün 45 dakika süreyle yapılacak tempolu yürüyüşü içeren aktif bir yaşam tarzı benimsenmelidir” diyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.