Uşak Haber Ajansı

Down Sendromlu da Olsa Böyle Olur Asker Eğlencesi

YAŞAM

20 yaşındaki Down sendromlu Mert Çelik, bir günlüğüne asker olacak. En büyük hayali gerçekleşecek olan Mert’in "asker eğlencesi"nde ailesi duygusal anlar yaşadı.

Uşak Haber - 20 yaşındaki Mert Çelik, Uşak'ta yaşıyor. Polis ve asker üniformalarını çok seven Mert geçtiğimiz yıl 1 günlük polis bile olmuş ama ailesi de tek hayali askerlik olan Down sendromlu gencin bu hayalini gerçekleştirmek için asker eğlencesi düzenledi. Mert’in ailesi, hayalini gerçekleştirmek için Uşak Askerlik Şubesi ile görüştü. Mert, Askerlik Şubesinde bir gün askerlik yapacak.
Arkadaşları gibi askere gidecek olan Mert Çelik için ailesi ve yakınları Uşak’ın Banaz
ilçesinde evlerinin bahçesinde yemekli asker eğlencesi düzenledi. Eğlencede, Mert'in ailesi ve yakınları duygusal anlar yaşarken, şu anda görev başında olan askerlerimize de hep birlikte selam göndermeyi unutmadılar.
Temsili olarak askerlik yapacak olan 2 yaşındaki Mert Çelik, askere gidip nöbet tutacağını söyleyerek, “askerliğimi bitirip geleceğim. Bende heyecan yok ama onlar heyecan yapıyor, ben gidiyorum onlar ağlıyorlar” dedi.


Uşak Down Sendromlular Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği
başkanı olan Mert Çelik’in annesi Sevinç Turhan ise oğlunun üniformaları çok sevdiğine değinerek, “bugün çokmutluyum. Oğlum asker olmak istiyordu, temsili askerilk yapacak her Türk genci gibi oğlumunda asker eğlencesini yapıp kınasını yakacağız” dedi


Anne Sevinç Turhan ayrıca konuşmasının devamında Uşak Down Sendromlular Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olarak özel çocuklar için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Turhan “bu özel çocuklarımızı topluma kazandırmak için etkinlikler düzenliyoruz, kursalar açıyoruz aktivitelerde bulunuyoruz. Gezilere götürüyoruz ,yarışmalara katıyoruz. Özel çocuklarımız toplum tarafından dışlanmaması gereken çocuklar, onların hiçbir eksiği yok artı fazlalığı var daha onların. Yani toplumdan isteğim onların duyarlı olması” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.