Uşak Haber Ajansı

Uşak Boksta Görkemli Bir Yıl Yaşıyor

SPOR

Türkiye Boks Federasyonu’nun Amasya ilinde düzenlediği şampiyonada Uşak’a Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra Türkiye 2 ve 3’lüğü geldi.

Uşak Haber - Türkiye Boks Federasyonu’nun Amasya ilinde düzenlediği Üst Minik ve Genç Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’nda ilimiz sporcularından Merve Nur Ölçer 38 kg’da Türkiye 3.sü, Aybike Sıla Darakcı 42 kg’da Türkiye 2.si, Fatma Erol 60 kg’da final maçının 2. rauntta sakatlanmasına rağmen mücadelesini bırakmayarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Sakatlığına rağmen mücadeleyi bırakmayarak 60 kg.2da Türkiye şampiyonu olan Fatma Erol, Eylül ayında Bulgaristan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

 Geçtiğimiz aylarda Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda birinci olan Ayşe Doğan, Romanya’da ülkemizi temsil etmişti.

Sporcularımızın antrenörü Görkem Durak: “2019 yılında şu ana kadar gitmiş olduğumuz Türkiye Şampiyonalarında iki altın, iki gümüş ve bir bronz madalya alarak müsabakalarımıza devam etmekteyiz. Bu sene şampiyonlarımızdan biri Romanya’da ülkemizi temsil etmişti, bir sonraki şampiyonumuz da Bulgaristan’da temsil edecektir. Hedefimiz, bu sporcularımızı 2024 yılı olimpiyatlarına alt yapılarını oluşturarak hazırlamaktır.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.