Uşak Haber Ajansı

Bakan Pakdemirli Uşak’ta Sektör Temsilcileri İle Buluştu

SİYASET

Bir dizi ziyaret kapsamında Uşak´ta bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarım ve orman sektörü temsilcileri ile buluştu. Bakan Pakdemirli toplantıda sektör temsilcilerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyerek, "Bakanlığımızın 2020 yılı bütçesinin %54,5’ini tarımsal desteklere ayırdığımızı bir kere daha ifade etmeliyim!" diye belirtti.

Uşak Haber - Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Uşak´a gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Uşak´ta tarım ve orman sektörü temsilcileriyle ile bir araya geldi. Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya sivil toplum kuruluşları ile meslek odaları yöneticileri ve üreticilerinin de bulunduğu toplantıya, AK Parti Uşak Milletvekilleri de katıldı.


Bakanlık 2020 yılı bütçesinin %54,5’unun tarımsal desteğe ayrıldığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Bakanlığımızın 2020 yılı bütçesinin %54,5’ini tarımsal desteklere ayırdığımızı bir kere daha ifade etmeliyim. İnşallah böylece, 2020 yılında, bir önceki yıla göre %36,7 artışlık tarımsal destekle, en yüksek artışı sağlamış olacağız. Burada ben özellikle Hazine Maliye Bakanımız ve tabiki en başta da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çiftçiye üreticiye vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü hiçbir bakanlığın bütçesi hiçbir kalemdeki bütçesi yüzde 36 artmadı. Birçok kalemimizde bizim bütçelerimiz ya sıfır büyüdü ya biraz yüzde 3-5 büyüdü veya da küçüldü. Ama konu üreticiye, yetiştiriciye, besiciye geldiği zaman Cumhurbaşkanımız bize her zaman diyor ki çaresini bulun üreticilerimizi memnun edin. O yüzden ben sizlerin nezlinde Uşak’ın nezlinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bu desteği de bütçeye de koyarak desteğini bizden esirgemeyen Hazine ve Maliye Bakanımıza da teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.


Uşaklılara müjde veren Pakdemirli “Bu kapsamda, bu bereketli Cuma gününde güzel bir müjde vermek isterim: Evet, Uşak’ta jeotermal kaynakların tarımda daha etkin kullanılması amacıyla, Tarım Reformu Genel Müdürüme bir çalışma yapmasını söyledim. Ve Tarıma Dayalı Jeotermal Enerji İle Isıtmalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için talimat verdim. ŞİMDİDEN HAYIRLI, UĞURLU OLSUN” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.