Uşak Haber Ajansı

Pazarda satılıyor, zehir saçıyor

SAĞLIK

Merdiven altı tabir edilen yöntemler ile üretilip pazar yerlerinde yada ucuzluk mağazalarında satılın sahte ve kalitesiz ruj, rimel, far, allık gibi kozmetik ürünleri insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.

Ucuz olmasından dolayı her gün milyonlarca kişinin kullandığı bu ürünler ne kadar güvenilir, sahteleri var mı varsa zararları ne?

Son yıllarda sahte kozmetik ürünü satışının hızla artması ile birlikte sahte ürün kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan sağlık problemlerinde de önemli artışlar görülüyor.

Sağlık Bakanlığı ve uzmanların defalarca uyarısına rağmen sahte kozmetik ürünler hala açıkça pazarlarda, ucuzluk mağazalarında ve internette satılmaya devam ediyor.

Merdiven altı tabir edilen yöntemler ile yasal şartlara uymadan üretilen kalitesiz ürünlerin yanı sıra

Ünlü markaların sahte ürünlerinin üretildiği bu yerlerde sağlığı tehdit eden kimyasallar kullanılıyor.

Sahte kozmetik ürünleri kanser başta olmak üzere sağlığı ciddi anlamda tehdit eden pek çok kimyasal madde içeriyor.

Hatta öyle ki, bilinen en ünlü kozmetik markaların sahteleri internette, pazarlarda ve ucuz eşya mağazalarında satılabiliyor.

Orijinalleri mağazalarda 150-200 liraya satılan ürünlerin pazarlarda orijinal denerek 10-15 liraya satılması, kaliteli bir rujun 20 liradan satılırken, pazarlarda yada ucuzcu mağazalarda 2 liraya, hatta parfüm veya deodorantların 5 lira gibi bir rakama satılması bunun göstergesi olsa gerek.

İŞTE SAHTE KOZMETİKLERİN NEDEN OLDUĞU HASTALIKLAR

Sahte ürünlerin insan sağlığını ciddi tehdit edebileceğini ve zararlı kimyasallar içerebileceği uyarısında bulunan uzmanlar bu ürünleri kullanan kişilerde oluşabilecek sağlık sorunlarını ise şöyle sıralıyor.

* Kanserojen olabilir

* Alerjik etki gösterebilir

* Güneşe karşı duyarlandırıcı olabilir

* Ciltte hassasiyet yaratabilir

* Egzamaya neden olabilir

* Koruyucu olduğunu iddia ediyorsa korumaz aksine cilde zarar verir

* Yanıklara neden olabilir

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.