Uşak Haber Ajansı

Uşak Üniversitesinde “Kore Kültür Günü” Etkinlikleri

KÜLTÜR-SANAT

Uşak Üniversitesi'nde "Kore Kültür Günü" etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi

Kore Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi ve Uşak Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Kore Kültür Günü" etkinlikleri kapsamında Uşak Üniversitesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi düzenlenen "Kore Kültür Günü" etkinlikleri kapsamında kampus içerisinde, Kore Film Gösterimi, Türkiye Kore İlişkileri Semineri, Kore'de Eğitim ve Korece Tanıtım Semineri, Kore Geleneksel Kıyafet Deneyimi ve Fotoğraf Çekimi, Macsabal Çömlek Yapma Performansı etkinlikleri düzenlendi.

"Kore Kültür Günü" etkinlikleri Uşak Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen , Kore Geleneksel Müzik Konseri ile son buldu.

Koreli sanatçıların vurmalı, telli ve üflemeli enstrümanlar eşliğinde geleneksel müzik parçalarını danslar eşliğinde sergilediği konser izleyenlerin beğenisini topladı.

Kore Geleneksel Müzik Konseri öncesi konuşan Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Kore ile olan dostluk ilişkilerinin çok eskilere dayandığını belirterek, Uşak Üniversitesi olarak Kore Cumhuriyeti ile karşılıklı kültür alışverişi içerisinde olacaklarını söyledi.

Bizim Birlikteliğimiz Yeni Değil, Eskilere Dayanıyor

Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran konuşmasının devamında ; “Çocukluğumuzdan bu tarafa çok Kore hatırası dinledik ve Kore ile şu an itibariyle bizim birlikteliğimiz daha yeni değil çok onlarca sene geri dönüyor. Kore’ce ve Türkçe nin birbirlerine çok yakın olduklarını ifade ettiler. Ben de dedim ki içimiz de ki bu Kore muhabbeti bundan kaynaklanıyor. İnşallah bundan sonraki yaptığımız yapacağımız etkinliklerin Kore etkinliğinin ve Kore’de de Türkiye etkinliğini hatta Uşak Üniversitesi olarak yapacağımız etkinlikleri böyle güzel günlere farklı bir güne getirir ve doyasıya yaşarız diye düşünüyorum” dedi.

Uşak Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Konseri, Uşak Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo CHO, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk, protokol üyeleri ve öğrenciler izledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.