Uşak Haber Ajansı

Meteoroloji Uyarıyor Yeni Soğuk ve Yağışlı Havanın Etkisine Giriyoruz

GÜNDEM

Ege Bölgesinin iç ve batı kesimlerinde etkisini sürdüren ılık ve yağışlı havanın Cumartesi itibari ile akşam saatlerinden sonra yerini soğuk ve iç kesimlerde kar yağışlarına sebep olacak bir sisteme bırakacak.

Meteorolojiden yapılan açıklamada “Bölgemizin iç ve batı kesimlerinde etkisini sürdüren ılık ve yağışlı havanın, cumartesi günü (13.01.2018) akşam saatlerinden itibaren yerini soğuk ve iç kesimlerde kar yağışlarına sebep olacak bir sisteme bırakması bekleniyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 5 ila 9 derece azalarak normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Yarın (13.01.2018 Cumartesi günü); Bölgemiz yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmurla başlayıp gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu olması bekleniyor.

14.01.2018 Pazar günü; Bölgemiz yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

15.01.2018 Pazartesi günü bölgemizde yağış beklenmiyor.

16.01.2018 Salı günü soğuk ve yağışlı havanın bölgemizi terk etmesi, ancak yeni bir ılık ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor” ifadeleri kullanılırken, “Pazar günü beklenen kar yağışlarının ve sıcaklık düşüşünün oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir” denildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.