Uşak Haber Ajansı

Vali Salim Demir’in 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

GENEL

Uşak Valisi Salim Demir 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeni ile valilik resmi internet sitesinden kutlama mesajı yayımladı.

Hızla gelişen ve değişen dünyada içinde yaşadığımız iletişim çağında televizyon, radyo ve gazete gibi klasik mecralara internet eklenmiş, cep telefonlarına taşınan haber kanalları güncel gelişmelerin aktarım hızında sınırları zorlamaya başladıına değinen Uşak Valisi Salim Demir yayımladıı mesajda “ Hayatın olağan akışı içinde meydana gelen hadiseler hakkında haber alma ve yayma faaliyeti basın yayın ve medya kuruluşları tarafından yerine getirilmektedir. Bu faaliyetin en önemli ve en etkin aracı olan basınımız, demokratik toplum düzeninin vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır.

Hızla gelişen ve değişen dünyada içinde yaşadığımız iletişim çağında televizyon, radyo ve gazete gibi klasik mecralara internet eklenmiş, cep telefonlarına taşınan haber kanalları güncel gelişmelerin aktarım hızında sınırları zorlamaya başlamıştır. Gelişmelerden anında haberdar olan ve ona göre kişisel ve toplumsal tepkilerle harekete geçen vatandaşımızın doğru ve ilkeli habercilikle bilgilendirilmesi artık daha fazla bir sorumluluğu gerektirmektedir.

Basının elinde tuttuğu gücün varoluş amacına uygun kullanımı toplumda katılımcılığı artırmakta, insanımızın bireysel ve toplumsal sorumluluğunu gelişimine de katkı sağlamaktadır.

Haberlerin spekülasyondan uzak, net, anlaşılır ve tarafsız olması, toplumsal ve ahlaki değerlerin dikkate alarak hazırlanması, gücünü özgürlüğünden alan basın yayın kuruluşlarımızın sahip olması gereken en önemli vasıfları arasında yer almalıdır.

Haber alma ve yayma faaliyetinin beraberinde yürütülen basın yayın faaliyeti aynı zamanda toplumu bilgilendirmek, eğitme, kontrol etme, gündem oluşturma gibi faaliyetleri de içermektedir. Böylesine geniş bir etki alanı bulunan basınımız gelişen ve kalkınan ülkemizin dünyayla bütünleşmesine de imkan sağlamaktadır.

Basının kendisinin etki alanındaki kitleyi yönlendirmesi ne kadar sağlıklı bir yaklaşım tarzı değilse, geçmiş dönemlerde basına ne yapması gerektiğini dikte eden sansür uygulaması da o denli yanlış bir uygulama olmuştur. Bu manada basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihi basın açısından bir dönüm noktası olmuştur.

24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 109’uncu yıldönümü vesilesiyle, başta ilimizde faaliyette gösteren yerel gazete, radyo ve televizyonlarımız ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere görev yapan tüm kıymetli basın mensuplarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en samimi duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.