Uşak Haber Ajansı

Vali Salim Demir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

GENEL

Bugün güzel yurdumuzun her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir gurur ve kıvançla kutluyoruz.

Bugün güzel yurdumuzun her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir gurur ve kıvançla kutluyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyor ve yarının büyükleri çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.
Uşak Haber
- Tarih sahnesine çıktığı zamandan bu yana saygınlığını hiçbir dönemde yitirmemiş, kendi bağımsızlığından ödün vermediği gibi kimsenin de bağımsızlığına ve yaşama hakkına göz dikmemiş bir milletin evlatları bugün Türk Bayrağının altında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile milletler topluluğunun saygın bir üyesi olarak varlığını muhafaza etmektedir.
Yüzyıllardır süregelen ve bizi biz yapan değerlere canı pahasına sahip çıkan Türk Milleti, uğruna can verdiği kutsal vatanı ve canından aziz bildiği bayrağı için tarihin her döneminde destanlar yazmıştır.

23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli mücadelenin yönünü belirleyerek topyekûn bir savunmayı öngörmüş, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde peş peşe kazanılan zaferlerle Türkün gücü dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.

Anadolu’nun her bir köşesinde canından aziz bildiği vatanı için, bir araya gelen ve aynı ülkü uğruna cepheden cepheye koşan bu memleketin insanı, o günün şartlarında tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen işgal edilen toprakları bir bir geri almayı bilmiştir.

Milli mücadelenin sonunda elde ettiği zaferle bağımsızlık mücadelesini Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak taçlandıran Mustafa Kemal Atatürk ve aziz ecdadımız, yeni devletin temellerini bu yüce Meclisin çatısı altında, halkın iradesini hakim kılarak atmıştır. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesiyle demokrasinin ve bağımsızlığın sembolü haline gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi bugüne kadar demokrasinin yerleşmesine, milletin birlik ve beraberliğine, devletimizin daha güçlü olmasına yönelik kararlar almıştır. Bu kutsal çatı altında yürütülen demokrasi mücadelesinden de hep milletimiz kazançlı çıkmıştır.

98 yıldan bu yana dünyada yaşanan savaşların ve ekonomik krizlerin, izlenen siyasi ve ekonomik politikalarla ülkemizin zarar görmeden atlatılması, 15 Temmuz’da bombalar altında dimdik durarak kararlılığını göstermesi; Türkiye Büyük Millet Meclisimizin büyüklüğünün emsalsiz göstergeleridir.

Bu vesileyle, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesinde hayatını kaybetmiş aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucu üyelerini, yüce Meclisin çatısı altında milletin iradesini tecelli ettirmek üzere çalışan başta milletin vekilleri olmak üzere tüm görevlilerimizi; minnet, şükran ve saygıyla anıyor, çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.