Uşak Haber Ajansı

Vali Salim Demir’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

GENEL

Uşak Valisi Salim Demir “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Demir; doğru ve tarafsız habercilik anlayışına vurgu yaparak “Günümüz iletişim çağında, yaşadığımız dünyada meydana gelen gelişmelerden haberdar olabilmemiz ve bu bilginin en hızlı, en güvenli ve en temiz haliyle bizlere ulaşabilmesi için, oldukça uzun bir geçmişe sahip gazetecilik mesleği bugün de saygınlığını ve değerini koruyan meslekler arasında yer almaktadır.
Zorlu bir süreç sonunda elde edilen bilginin habere dönüştürülmesi ve kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basın; demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden birisi olarak ülkemizde de hak ettiği yere yükselmiştir.
Medya iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, görsel ve yazılı basının yanı sıra internet haberciliğini ve sosyal medyanın etkinlik alanını neredeyse toplumun tüm kesimlerine ulaşacak şekilde kuşatmış; bu nedenle doğru ve tarafsız habercilik anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulur hale gelmiştir.
Bununla birlikte, milletimizin güvenlik ve huzuruna kasteden odakların faaliyetlerine karşı, basın mensuplarımız demokrasimizin güçlenmesine, ülkemizin ilerlemesine, birlik ve beraberliğimizin korunmasına önemli katkılar sağlamaktadır.
Teknolojik gelişmelere rağmen en önemli unsuru yetişmiş, kalifiye insan olan gazetecilik mesleğinin yerine getirilmesi, basın yayın faaliyeti içinde her biri haberin en kapsamlı haliyle üretilmesinde, haberin kaynağına haber konusu olgunun meydana geldiği yere göre türlü zorlukları da bünyesinde taşımaktadır.
Yaşadıkları güçlüklere rağmen, güvenilir ve temiz kaynaklardan gerçekleri tüm yalınlığıyla aktaran, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla mesleğini onurlu bir şekilde yerine getiren, toplumumuzun sesi tüm gazetecilerimizin bu anlamlı günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, görevi başında hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyorum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.