Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta O Oda Bakkalların Veresiye Defterlerini Satın Aldı

GENEL

Uşak'ta o meslek oadası Uşak’ın farklı mahallelerinde bulunan 5 bakkalın veresiye defterlerini satın aldı.

Uşak Haber - Uşak’ta geçim standardının düşük olduğu 5 mahallede 5 bakkalın veresiye defterini satın alan Uşak Eczacılar Odası aynı zamanda hazırladıkları erzak kolilerini dağıttı.

Mahalle bakkala borcunu ödemeye gelen vatandaşlar defterlerin satıldığını borçlarının olmadığını duyunca önce şaka zannederek inanmadı daha sonra dua etti. Borçlarının ödendiğini öğrenen vatandaşların ortak fikirleri ise hayırsever insanların hala olduğu idi.

10 yıldır mahalle bakkallığı yapan Gönül Kanat, veresiye defterinde 8 yıldır, 5 yıldır, 3 yıldır alamadığım alacağım bile vardı ama alamıyordum diyerek sözlerine şöyle devam etti. 

Kendisine yeni, tertemiz, beyaz bir hesap defteri açtığı söyleyen Kanat “ben yaklaşık 20 yıldır bu mahallede oturuyorum ve 10 yıldır da bakkal işletmeciliği yapıyorum. Defterimiz de alacağımız da gerçekten çoktu. Yaklaşık 15 bin ile 16 bin lira civarında mahallemiz de oturan vatandaşlarımızdan 8 yıldan bu yana borcu olup ödeyemeyen vatandaşımızın da borcu vardı. Burası bizim kıyı bir kesim olduğu için hesap yazdıran çok vatandaşlarımız var. En az 5 – 6 tane veresiye defterimiz vardı. Bunun içinde 8 yıldır, 5 yıldır, 3 yıldır alamadığım hesaplarımız var. Eczacılar odasından geldiler, benim bu defterlerimi almak istediklerini söylediler, satarmısın dediler. Bende satarım dedim. Bütün bu borcu eczacılar odası ödedi. Onlardan Allah razı olsun. Bu Huzurpark sakinleri olarak bütün komşularımızın borcu ödenmiştir. Bana komşularımın borcu kalmadı. Ben kendime yeni, tertemiz, beyaz bir hesap defteri açtım. Bu günden sonra gelenleri yazacağım.

Eczacılar odasından Allah razı olsun. Hem vatandaşlarımızın borcunu kapattılar hemde benim üzerimden büyük bir yük kalktı. En azından alacağımı tahsil ettim ve toptancılara olan borcumu ödeyerek dükkanıma yeni mal alabileceğim” dedi. 

Bakkala olan borcunu ödemeye gelen İdris Özdemir isimli vatandaş mahalle bakkalı Gönül Kanat tarafından borcun yok, borcun ödendi cevabını alınca önce şaşırdı. Özdemir “Bu zor günlerde Korona virüs nedeni ile zor günler geçiriyorduk. Bakkalımız borcun ödendi dedi önce şaka yapıyor zannettim ama gerçeği öğrenince çok duygulandım. Vesile olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Akla Hayale gelmeyecek bir şey yaşıyoruz diyen bir diğer vatandaş ise “bu çok güzel bir duygu. Ne bileyim akla hayale gelmeyen bir şey. Herkesin adına çok mutlu oldum. Gerçekten veremeyen, ödeyemeyen insanlar çok, bakkal sahibi de çok mağdur oluyor. Allah razı olsun bunu yapanlardan” diyerek duygularını dile getirdi.

Zor durumda olduğunu düşündükleri mahallelerdeki 5 bakkalı gezip o bakkalların veresiye defterlerini satın alan Uşak Eczacı Odası Bakanı Oğuz Kaan Şahin “şimdi ülkemizin içinden geçtiği durum hepimizin malumu, burada ki tek amacımız vatandaşımızın bu zor döneminde eczacılarımızın onların yanında olduğunu göstermek. Umarım ülkemizin bu zor döneminde çorba da bizimde tuzumuz olur insanlarımıza bir nebze katkımız olur. Uşak eczacıları olarak tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Umarım zor günleri atlatır, güzel günlerde tekrar beraber oluruz. Bizim amacımız en zor durumda olduğunu düşündüğümüz mahallelerdeki 5 bakkalı gezip o bakkalların veresiye defterlerini satın almak. Ayrıca da 100 – 150 aileye erzak kolisi yardımı şeklinde bir planlamamız var. Bugün başladık inşallah birkaç gün içinde bitiririz. Şimdi defter tutarı ile ilgili bir şey belirleyemiyoruz. Giriyoruz defterde ne kadar tutar varsa pazarlığımızı yapıyoruz İnşallah herkese faydası olur” dedi.

Yorumlar (5)

Fikri Yildirim 4 Yıl Önce

Darısı diğer esnaf odalarının basina

Hamdi avşar 4 Yıl Önce

Tebrik ve teşekkür ederim,size yakışanı yapmışsınız eczacılar odası nezdinde tüm eczacılarımıza saygılarımı sunuyorum,,iyi ki varsınız...

Eyüp Zengin 4 Yıl Önce

Allah sayilarinizi artırsın şu mübarek günlerde hayrinizi kabul etsin...

Hulusi emekli gazeteci 4 Yıl Önce

Basskanliginizi hakkını vermisssiniz. Allah razı olsun...

Bekir ALPEREN Bbp İl Başk 4 Yıl Önce

Kutluyorum Allah razı olsun

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.