Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta ki KYK Yurtlarında Deprem Tatbikatı Yapıldı

GENEL

Uşak'ta ki Kredi Yurtlar Kurumuna ait (KYK) öğrenci yurtlarında "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye" tatbikatı gerçekleştirildi

Uşak Haber - Uşak'ta ki Kredi Yurtlar Kurumuna ait (KYK) öğrenci yurtlarında gerçekleştirilen tatbikatlarda saat 21.00'da senaryo gereği meydana gelen deprem sonrası sirenlerin çalması sonrası öğrenciler ve yurt çalışanları "Çök – Kapan - Tutun" pozisyonuna geçerek tehlikenin geçmesini bekledi.

Tatbikatta görevli AFAD, İtfaiye ve Polis ekipler yurtların çevresinde güvenlik önlemi alırken, senaryo gereği tehlikenin geçmesinden sonra KYK yurtlarında kalan öğrenciler ile yurt çalışanların binaları kontrollü bir şekilde tahliye etmesi sağlandı.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret ile birlikte tatbikata katılarak çalışmaları yerinde denetledi. Tatbikat sonrası açıklama yapan Vali Ergün deprem anında temel parolanın “'çök kapan tutun” olduğunu belirterek, “"Afetlere hazırlıklı olmak, afetlerde nasıl davranacağımızı önceden bilmek can ve mal kaybını en aza indirmek açısından çok önemli. Deprem anında biliyorsunuz 'çök kapan tutun" temel kuralımız ve parolamız bu. Deprem olurken, kimisi pencereye koşuyor, kimisi merdivene koşuyor bunlar yanlış davranışlar. En güvenli yeri bulup çöküp, başımızı ellerimizle koruma altına alıp, deprem geçtikten sonra da aynı şekilde en kısa zamanda binadan ulaşmak ve tahliye etmek. Temel şey bu."
Tatbikata, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret de katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.