Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliği

GENEL

UŞAK'ta sivil toplum örgütlerini temsilen belediye meydanında toplanan bir grup kadın, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla 'kadın zinciri' oluşturarak Tiritoğlu parkına kadar yürüdü.

Uşak'ta siyasi parti, baro, sendika ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Ellerinde pankart ve dövizler ile Uşak Belediyesi önünde toplanan kadınlar slogan eşliğinde İsmet Paşa Caddesi üzerinden yürüyerek Tritoğlu Parkı'na kadar yürüdü.

Tiritoğlu parkı önünde Uşak Kadın Dayanışması platformu adına basın açıklaması yapan Hazer Yakup ise kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Bu yıl 25 Kasım kadına yönelik şiddetle mücadele ve dayanışma günü tüm dünyada ve ülkemizde faşizmin adaletsizliğin şiddetin gericiliğin yoksulluğun yükseldiği bir ortamda karşılıyoruz kahkaha atmak iffetsizlik diyenler gözlerini kadının egemenliğinin ve bedeninin sömürgesine dikenler ortaçağ karanlığına kadınların yaşamında ifşa etmek istiyorlar diyen Hazer Yakup açıklamasının devamında; müftülere verilen nikah kıyma yetkisini eleştirdi.

Yakup “Toplumsal yaşamda topyekun bir dönüşümün ilk adımı olan ve isterseniz de İstemezseniz de denilerek kadınların tüm itirazlarına kulak tıkanarak müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi ile kadınların yıllardır mücadele ederek kazandıkları haklarına saldırıların kapısı açılmıştır. Kadınlar bir yandan ağırlaşan yaşam ve çalışma koşullarıyla cebelleşiyor, Diğer yandan da artan şiddet ile yalnızlaştırıyor. Kadınların sokakta otobüste fabrikada evde yaşadığı şiddet ile mücadele etmişsin İnönü bitmeyen davalarla cinsiyetçi fetvalarla kadın düşmanı politikalarla kapatılıyor” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.