Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta ev karantinasında olan vatandaşlar ve düğünler denetlendi

GENEL

Uşak’ta yeni tip korona virüs teşhisi konan hastalar ve temaslı oldukları için ev karantinasında bulunan vatandaşlar, polis ve sağlık ekiplerince evlerinde denetlenirken, şehirde gerçekleşen düğün merasimleri de ekipler tarafından sosyal mesafe kuralına ilişkin denetlemeler gerçekleştirildi.

Uşak Haber - İçişleri Bakanlığının yayımladığı "Sağlık İçin, Hepimiz İçin" genelgesi doğrultusunda, Uşak Valiliği bünyesinde oluşturulan "Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu" faaliyetleri kapsamında il genelinde oluşturulan 51 ekip şehirde Kovid-19 teşhisi konan hastalar ve temaslıların evlerine gidilip denetim gerçekleştiriyor.

Habersiz gerçekleştirilen kontrol ve denetimlerde Kovid-19 testi pozitif çıkanlar ile temaslı olmaları nedeniyle evde karantinada tutulan vatandaşlar ziyaret edilerek, bilgilendirmelerde bulunulup, ihtiyaçları soruluyor.

Günde habersiz olarak 2 defa gerçekleştirilen denetimlerde karantina kurallarını ihlal ederek evde bulunmayan vatandaşlar için gerekli cezai işlemler için tutanak tutuluyor.

 "Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu" ekipleri diğer yandan kent genelinde gerçekleşen düğün merasimlerinde denetim gerçekleştirerek düğünlere gelen misafirlerin sosyal mesafe ve maske kuralına uyup uymadığı denetlenerek, vatandaşlara anonsla sosyal mesafe kurallarına uyması ve maske takması konusunda uyarılıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.