Uşak Haber Ajansı

Uşak´ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yapılan etkinliklerle ve büyük bir coşkuyla kutlandı.

GENEL

Uşak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yapılan etkinliklerle ve büyük bir coşkuyla kutlandı.

Uşak Haber - Uşak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı´nda yapılan programla başladı. Programa Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İl Jandarma Komutanı Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer , il protokolü, öğrenciler, okul temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı Vali Funda Kocabıyık ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından törende kısa bir konuşma yapan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, "96 yıl önce bugün, “Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın mukadderatını, geleceğini, bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli, Cumhuriyettir.” İfadeleriyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmıştır. 29 Ekim 1923 yılı Cumhuriyet Bayramı coşkusunu ve heyecanını, en önemlisi de gurur ve iftiharını bugün hep birlikte idrak ediyoruz. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçenlere, vatan uğruna canını feda etmiş aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Kutlama programı halk oyunları gösterisi, şiirlerin okunması ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve geçit töreni ile sona erdi.
Uşak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gün boyu yapılacak etkinliklerle devam edecek.

Fırat AKAY


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.