Uşak Haber Ajansı

Uşak’lı Öğrencilerin Hayvan Barınağını Ziyaret Etti

GENEL

Uşak’ eğitim veren 23 Nisan Ortaokulunda eğitim gören yaklaşık 60 öğrenci 6 yıldır sürdürdüğü geleneği bu yıl da bozmadı.

Uşak Haber - Yaklaşık 60 öğrenci Uşak Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret etti. Minik ziyaretçilere Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’da eşlik etti. Uşak 23 Nisan Ortaokulu’nun geleneksel hale gelen barınak ziyareti bu yıl da aksatılmadı. Kediler için elleriyle yaptıkları barınaklarla, harçlıklarıyla ve topladıkları paralarla aldıkları mamalarla, emziren kedi ve köpek anneler için bebelac devam sütüyle ve göz damlaları gibi ilaçlarla birlikte gelen minikler Cahan tarafından karşılandı. Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Nebahat Avcu’nun da katıldığı program kapsamında minikler barınak hakkında bilgi alarak hayvanları sevdi.


Yeni Barınağımız Çok Yakında Hizmete Açılacak
Öğrencileri barınak ziyaretinde yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Cahan yeni barınak müjdsi veridi.
Başkan Cahan “Şimdi ilimizin 23 nisan ortaokulunun hayvanları koruma derneği kulübünün tüm öğrencileri ve onların öğretmeni Demet hanım ile birlikte hayvan barınağımızdayız. Onların hayvan sevgisini burada hep beraber yaşatma imkanımız oldu. Birde kendileri sağ olsunlar elleriyle hediyeler hazırlamışlar, hayvanlar için barınak hazırlamışlar, yem getirmişler. Onlar ile ilimizdeki sahipsiz hayvanlara sahip çıkma adına güzel bir etkinlik yaptık. Ben özellikle tüm gençlerimize çok teşekkür ediyorum. Uşak gençliği gerçekten çevreye, doğaya bilince hayvanlara duyarlı. Uşak belediyesi olarak bizde onların yanındayız. Onların bu bizde şunu da öğrendik şimdi. 6 yıldır devamlı olarak barınağımızı ziyaret ediyorlar. Bizde hem gecen yıl hem bu yıl katılmıştık. Güzel bir etkinlik oldu. Tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah Uşak’ımız el ele daha yaşanabilir bir hale gelecek. Şehrimizdeki tüm sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz. Onların bakımlarını yapıyoruz. Çipleşmelerini gerçekleştiriyoruz, her türlü sağlık taramasını gerçekleştiriyoruz. Ama şimdiki mevcut barınağımız bu ihtiyaçlarımıza tam manasıya yeterli değildi. Yeni barınak inşa ediyoruz. Arık günün şartlarına daha modern daha düzenli inşallah önümüzdeki kıs bir sürede hizmete açacağız. Bu kardeşlerimiz ilede birlikte orada güzel programlar gerçekleştireceğiz. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun diyorum” dedi.


Her yıl barınağımızı daha iyi görüyoruz
Dersler kadar sosyal aktivitelerinde önemli olduğuna değinen 23 Nisan Ortaokulu öğretmeni Demet Cengiz ise “bu etkinliğe çocuklarımız hayvanları sevsin diye başladık, 6 yıldır sürdürüyoruz. Yalnız bu yıl şöyle bir şey oldu ben bu etkinliği başlatamadım. Yani ona vakit olmadı. Öğrencilerimizden Nehir kendiliğinden her yıl yaptığımız için o afişleri falan batılar. Artık bu bizim okul kültürümüz haline geldi. Altıncı yılımız çocuklarımız bunların hepsini kendi paralarıyla aldı. Ben istiyorum ki hayvanları sevsinler daha merhamet dolu bir nesil yetişsin. Dersler kadar bence sosyal aktiviteleri de önemli, buraya gelemeyen o kadar çok öğrenci var ki onlarda çok istiyorlar. İnşallah bir sonraki yıl onlarla birlikte geleceğiz. Başkanımız da bize eşik ediyor sağ olsun kırmıyor. Her yıl barınağı bir önceki yıldan daha iyi görüyorum. Git gide daha çok daha iyi oluyor ve yeni yere taşınacakmış. İnşallah başkanım orada açılışı yaptıktan sonra ikinci tur açılışını da biz öğrenciler ile yapalım diyoruz” dedi.

Barınağın yetersiz kaldığına değinen Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Nebahat Avcu “Uşak’ta bu barınağımız şehrin içerisinde kalmıştı ve biraz dar geliyordu. Yeni barınağın buradan çok daha iyi imkanlarda, çok daha verimli bir barınak olmasını diliyoruz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.