Uşak Haber Ajansı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Şehit ve Gazi Aileleriyle İftarda Buluştu

GENEL

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, ramazan ayı münasebetiyle düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Uşak Haber - Özel bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına, Vali Funda Kocabıyık'ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, İlEmniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Uşakİl Jandarma Komutanı Yalçın Baysal, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcıları ve protokol üyeleri ile şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Vali Funda Kocabıyık, yemekte yaptığı konuşmada Ramazan ayının manevi atmosferinde bir iftar sofrasında şehit aileleriyle buluşmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade etti.

Vali Funda Kocabıyık, "Türk Milleti olarak bin yıldır bu topraklardayız. Bin yıldır bu coğrafyada adalet, kardeşlik, huzur ve güvenliği tesis etmek için mücadele ediyoruz. Bin yıldır mazluma umut, zalime korku veriyoruz. Hakk’a bağlı hürriyeti kendimize şiar edinmiş necip bir millet olarak kültürümüz, geleneğimiz ve göreneklerimizle bu topraklarda medeniyet kurduk. Çok şükür, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde bağımsız bir şekilde nefes alıyoruz, Gök kubbede yankılanan ezan seslerini duyabiliyoruz. Çocuklarımız neşeyle güle oynaya sokaklarımızı şenlendiriyor, vatandaşımız kafasını yastığa koyunca rahatça uyuyabiliyor. Bütün bu güzel ve hayırlı işler şehitlerimiz sayesindedir. Gazilerimizin fedakârlıkları sayesindedir. Allah onlardan razı olsun. Şehit ve gazilerimizin hiçbir zaman hakkını ödeyemeyiz. Kahramanlarınıza minnettarız. Onları hiçbir zaman unutmayacağız ve de unutturmayacağız" dedi.

Şehit ailelerinin ve gazilerin her fırsatta yanlarında olduğunu ifade eden Vali Funda Kocabıyık, " Şehitlerimizin geride bıraktıkları yakınları ve kahraman gazilerimiz, bizim baş tacımızdır. Devlet olarak her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Şehitlerimizin aileleri ailemiz, çocukları çocuğumuzdur. Bunun böyle bilinmesini gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Aynı şekilde kahraman gazilerimiz için Devlet olarak yapılması gereken varsa sonuna kadar yapmaya gayret gösteriyor, bizler için yapmış oldukları fedakârlığa karşı minnetimizi ifade etmeye çalışıyoruz. Şahadet şerbetini içmiş şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum" diye konuştu.

İftar programı Vali funda Kocabıyık'ın konuşmasının ardından sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.