Uşak Haber Ajansı

Uşak'ta Gölette Meydana Gelen Su Sızıntısı Nedeniyle 2 Köy Tedbiren Boşaltıldı

GENEL

Uşak’ın Banaz İlçesi Sıracevizler Deresi üzerinde inşa edilen Bahadır Göleti’nde bugün sabah saatlerinde gövde dolgusundan su sıması nedeni ile Bahadır 584 nüfuslu Bahadır köyü ve 778 nüfuslu Hatipler köyü tedbiren boşaltılıyor.

Uşak Haber - Bugün sabah saatlerinde Banaz İlçesi Sıracevizler Deresi üzernde bulunan Bahadır Göleti gövdesinde su sızıntısı nedeniyle bölgede Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatılırken, 2 köyün tedbiren boşaltıldığı bildirildi.

Uşak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada meydana gelen su sızması olayının fark edilmesinden sonra Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerince çalışmalara başlandı ve olabilecek risklere karşı önlemlerin alındığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi “Uşak’ın Banaz İlçesi Sıracevizler Deresi üzerinde yer alan Bahadır Göleti’nde 20.02.2020 Perşembe (Bugün) sabah saatlerinde gövde dolgusunun akışa göre sağ tarafında su çıkışı gözlemlenmiştir. Göletten çıkan suyun bölgede herhangi bir olumsuzluğa neden olmaması için DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerince güvenlik önlemleri anında alınmış, yetkili makam ve mercileri bilgilendirilerek, vatandaşlar uyarılmıştır.

Su çıkışının artmaması ve gölet gövdesinin daha fazla hasar görmemesi için dip savak vanaları açılmış, boşaltma işlemlerine başlanmıştır. Olay nedeni ve oluş şekli ile ilgili çok yönlü incelemeler sürmektedir.

DSİ 2. Bölge yetkilileri ile yapılan değerlendirmede, yağışın da artması ve yarın da devam edeceği öngörüldüğünden, dere yatağı güzergahında bulunan Bahadır (584 nüfus) ve Hatipler (778) köylerimizin tedbiren tahliyesine karar verilmiş olup, vatandaşlarımızın Banaz ilçe merkezindeki otel, pansiyon, yurt ve diğer kamu binalarında barındırılmaları planlanmıştır”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.