Uşak Haber Ajansı

Uşak'ta 32 Avukatın Yargılandığı Davada Karar Çıktı

GENEL

Uşak’ta Adliye otoparkının yetersiz olduğu gerekçesiyle Uşak barosu tarafından 16 Haziran 2016 tarihinde Uşak adliyesinde otopark sorunu nedeniyle basın açıklamasına katılan ve hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 32 avukatın beraatine karar verildi.

Uşak Haber - Haklarında "kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Uşak 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına 32 sanık avukat’ı savunmak için çeşitli illerin baro başkanları ile çok sayıda avukat katıldı.

Kimlik kontrollerinin ardından Uşak 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Derman Aslan, ilk duruşmada dinlenemeyen sanıklar sanıkları dinleyerek çeşitli sorular yöneltti. 32 avukatın savunmasını üstelenen ve esasa ilişkin savunma yapan avukat Turgut Kazan, , Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin protesto eylemleriyle ilgili kararlarına atıfta bulunarak, "Protesto gösterisi bir yaşam hakkıdır, bu hakkı kullanan avukatlara bu nedenle bir ceza verilemez, bu iddianamenin yazılması bile bir ilkelliktir. Sadece otopark yetersizliğini protesto eden avukatlar hakkında 10 yıl hapis istemek, onları mesleklerinden ve yaşamlarından uzaklaştırmak istemek ilkelliktir. Ortada bir suç yoktur, bu nedenle tüm müvekkillerimin beraat etmesini istiyorum." diye konuştu.

Hakim Aslan, suçun manevi unsurlarının oluşmadığını belirterek, tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.