Uşak Haber Ajansı

Uşak Karma Osb'de Çamur Depolama Alanında Çökme

GENEL

Uşak Karma Organize Bölgesi arıtma tesisi çamurların depolandığı alanda metan gazı sıkışması sonucu taşma meydana geldi.

Uşak Haber - Meydana gelen gaz sıkışması nedeni ile atık çamurların depolandığı alanda meydana gelen taşma nedeni ile tonlarca atık çamur karayoluna kadar akarken her hangi bir an kaybı olmadı. Depolama alanı önündeki setin çökmesi sonucu tonlarca çamur çevreye yayıldı, fabrikalara elektrik sağlayan trafo devre dışı kaldı, Uşak-Denizli Karayolu bir süre trafiğe kapandı.
Karayolundan geçmekte olan bir araç taşma nedeni ile yola kadar ulaşan çamur içerisinde kaldı. Karma organize sanayi bölgesinde bulunan trafo içerisine giren çamur nedeni ile trafonun arızlanması nedeniyle bölgeye elektrik verilemiyor.


Meydana gelen olay nedeni ile il kriz merkezi kurulurken bölgede temizleme çalışmaları başlatıldı.
Olay hakkında bilgi veren Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı İbrahim Karahallı, dopolama alanından taşan çamurların bölgedeki trafo binasına girmesi nedeniyle meydana gelen arızadan dolayı bölgede elektrik olmadığını söyledi.

Krahallı "Arıtma çamurlarının depolarımız yerdeki gaz sıkışmasından dolayı bir taşma gerçekleşti. Bu taşma neticesinde depoladığımız yerdeki bendin ağır ağır yıkılması ile birlikte arıtma çamurları ortalığa dağıldı. Onunla ilgili önlem almaya çalıştık, hemen gerekli birimlere haber verdik. Sayın valimizi haberdar ettik. İlgili kurum ve kuruluşlar ile irtibata geçtik, şu an yaptığımız işler şu an olayı kontrol altına aldık, taşma durdu, temizleme ve bakım çalışmaları başlıyor. Gerekli ekipman ile ilgili desteğiyle kuruluşlardan alıyoruz, irtibat halindeyiz bir an önce arıtmayı tekrar faaliyete geçirip çevresel bakım ve temizliği yapmak için gayret sarf ediyoruz. Şu anda Elektrik yok arıtma tesisini besleyen trafoya çamur girmesi sebebiyle orada bir aksaklık meydana geldi bir patlama oldu hasar tespitini yaptıktan sonra hemen müdahale edip tekrar devreye alacağız, arıtma tesisinin artık çamurlara bunlar" dedi.
Uşak Valisi Salim Demir bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
TEDAŞ görevlileri de trafodaki arızanın giderilmesi için çalışma başlattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.