Uşak Haber Ajansı

Türkiye ikincisi Minik AslInur’un Hedefi Avrupa Şampiyonluğu

GENEL

Türkiye Satranç Şampiyonasında ikincilik elde eden Uşaklı minik sporcuya Uşak Belediye Başkan Nurullah Cahan el uzattı.

Avrupa’da düzenlenecek dünya şampiyonasına katılacak Aslınur’un sponsoru Uşak Belediyesi oldu.

Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda ikincilik elde eden ve Uşak’tan derece yaparak Milli takıma giren ilk sporcu unvanını kazanan Aslınur Berrin Aydın Avrupa Şampiyonaları’nda birincilik istiyor.

İlkokul 1. sınıf öğrencisi olan minik kız doktorluk hedefinin yanı sıra satranç alanında da başarı yakalamayı ve ülkesine birincilik getirmeyi hedefliyor. Babası ve abisiyle turnuvalara hazırlanan Aslınur, Türkiye ikinciliğini evde yaptığı satranç mücadeleleriyle yakalamış.
Aslınur’un satranç alanındaki başarısının temeliniyse ailenin tutkusu yatıyor. Uşak Satranç Şampiyonu Aslınur’un en büyük destekçisi olan baba Bilal Aydın’ın satranç hakemi ve antrenörü olması ve abisinin de daha önce çeşitli turnuvalarda aileyi temsil etmesi Aslınur’un başarısında büyük rol oynuyor. Baba, oğul ve minik kardeş olmak üzere turnuvalara üçlü olarak hazırlanıyor.

Kızının başarısında büyük rol oynayan baba Bilal Aydın; “Ben aynı zamanda hem hakem hemde antrenörlük yapıyorum. Kızım Aslı’ya satranç oynamasını gösterdim ilgisini çekti. Ağabeyside usta bir satranç oyuncusu. Abi kardeş beraber oynamaya başladılar. Abisi daha öncesinden şampiyonalara gittiğimiz için bu defa Aslı’yı da götürmek istedik. Kızım için deneyim olmasını istiyorduk. Ümitliydim açıkçası seviyesini oyun gücünü daha önce gördüğüm bildiğim için şampiyon olması sürpriz olmadı. Gittik muvaffak olduk. Kızımda bizi utandırmadı mutlu etti, sevindirdi.

Şimdi önümüzdeki Haziran ayından Avrupa’ya gideceğiz inşallah. Avrupa okullar arası satranç şampiyonasında yine 7 yaş grubunda Türkiye’yi temsil edecek İnşallah başkanımızın da desteği ile Avrupa’dan derece ile döneceğimize inanıyorum” dedi.

Türkiye Şampiyonasında ikinci olan Aslınur Berrin Aydın doktor olmak istidiğini belirterek “Güzel bir duyguydu, satrançta birinci olmayı düşünüyorum. Babam abim bana sürekli satranç oynattılar bende bu başarıyı gördüğüm için Türkiye 2’si oldum” dedi.

Her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak adını Türkiye ikinciliğine yazdırdığı için Aslı’ya teşekkür etmek istediklerini belirterek bundan sonra minik şampiyonun sponsoru olacaklarını açıkladı.

Başkan Nurullah Cahan “Uşak adına böyle bir başarının olması bizi mutlu etti. Biz tüm Uşak halkı adına Aslı’ya ve ailesine Bilal beye ve eşlerine çok teşekkür ediyoruz. Çünkü ismimiz Türkiye ikinciliğine yazıldı. İstedik ki Aslı kızımızı ailesini ziyaret edelim. Ziyaretimizde minik şampiyonumuzun Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğini öğrendik. Her zaman sporun ve sporcunun yanında olan Uşak Belediyesi olarak bizde maddi manevi şampiyonumuzun yanında olma kararı aldık.

Belediyemiz olarak Aslı’nın yanındayız. İnşallah tüm ihtiyaçları da karşılayacağız Avrupa Şampiyonasına göndereceğiz ve oradan Aslı’dan da madalya bekliyoruz. İnşallah o çalışacak bizde destek olacağız. Uşak’ımızın adı Türkiye’mizin adı satranç turnuvasında en üst sıralarda yeri olacak” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.