Uşak Haber Ajansı

Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçisi Mercan, Vali Demir'i Ziyaret Etti

GENEL

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Uşak Valisi Salim Demir'i makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Mercan'ı makamında ağırlayan Vali Demir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın birçok başarılı çalışmaya imza attığını ve Uşak’lı olduğunu dile getiren Vali Demir, Tokyo Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'a yeni görevinde başarılar diledi.

Uşak Valisi Salim Demir "Uşak’ın Karahallı ilçesinden olan ve her fırsatta Uşak'a destek olan büyükelçimiz, yeni görevi sırasında da ilimize çok olumlu katkılar sağlayacaktır. İnşallah büyükelçimizin sayelerinde, hayırlısıyla Japonya ile ekonomik ve ticari her türlü ilişkilerimizin yanı sıra turizm anlamında da ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçisi Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ise Uşak’ın kendi memleketi olduğunu belirterek, kent için geçmişte oldu gibi elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Tokyo Büyükelçisi Büyükelçisi Hasan Murat Mercan “Bakan yardımcılığı ve vazife aldığım tüm görevlerimde Uşak için güzel çalışmalar yaptık. Sayın Valimizin öncülüğünde bir koordinasyonla eminim bu süreçte Uşak'ımıza hep beraber katkıda bulunacağız. Çok dinamik bir valimiz Uşak'a geldi. Onun önderliğinde ve koordinasyonunda Uşak sanayi açısından oldukça ileri düzeyde ama yeni bir hamle yapmak lazım. Yeni bir döneme girerken sayın valimizin koordinesinde Uşaklı işadamları ve sanayicilerin Japonya'da eli, ayağı olmaya hazırım.Valimiz Salim Demir öncülüğünde Uşak'a hep beraber önemli katkıda bulunacağımıza inanıyorum. Uşak, sanayide ileri düzeyde ama yeni bir hamleler yapmamız kaçınılmaz. Bu atılıma katkıda bulunmaktan mutluluk duyacağım” dedi.

Büyükelçisi Hasan Murat Mercan; Avrupalı Rus ve Kazak Turistlerin deniz, kum ve güneşle ilgilendiklerini Japon turistlerin ise kültürel turizmi tercih ettiklerini belirterek "Uşak kültürel turizm konusunda büyük bir fırsat sunuyor. Çünkü gerek kanyonu gerek hazineleri gerek Osmanlı öncesi Anadolu öncesi tarihi ile Uşak Japonlar için güzel bir cazibe merkezi olabilir. Bu nedenle Uşak, Ulubey Kanyonu, Karun Hazineleri, Clandras, birçok antik kentleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip. Uşak'ı Japonlar için cazibe merkezi haline getirebiliriz. Bu konuda da el birliği ile çalışmalar yapmamız gerekir”dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.