Uşak Haber Ajansı

Milli Mücadelenin Başlangıcının 100. Yılı çeşitli etkinliklerle kutlanacak

GENEL

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Uşak Haber - Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a Çıkışları ve Milli Mücadelenin Başlangıcının 100. Yılı münasebetiyle düzenlenen etkinlikler 2 Mayıs’ta başladı.

Vali Funda Kocabıyık 100. Yıl etkinlikleri ve kutlama programı hakkında yaptığı açıklamada “Bu yıl Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışları ve Milli Mücadelenin başlangıcının 100. Yılı münasebetiyle Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından başta gençler olmak üzere, her kesime hitap edecek yoğun programlar düzenlendi. Milli mücadele ve vatan sevgisi bilincinin yerleşmesi amacıyla Mayıs ayını kapsayan çeşitli etkinlikler yoğun bir katılımla gerçekleştiriliyor.” dedi.

Vali Funda Kocabıyık 100. Yıl etkinlikleri hakkında yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “2-5 Mayıs tarihleri arasında 100. Yıl gençlik festivali Bir Eylül Stadında gerçekleştirildi. 19 Mayıs 2019 günü 15 Temmuz Şehitler Meydanında icra edeceğimiz resmi kutlama programının yanı sıra, 19 Mayıs 2019 Pazar günü saat 19.19’da tüm Türkiye 81 ilde ve 19 ülkede eş zamanlı olarak yapılacak ve yayınlanacak “Dünya Atabarı Oynuyor” etkinliği Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından düzenleniyor. Bu etkinlik ilimizde de yaklaşık 200 kişilik gösteri ekibinin katılımıyla Atapark’taki Gösteri alanında gerçekleştirilecek. 21 Mayıs Salı günü 21.45’te Atapark’tan 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar gençlerimiz ve tüm halkımızın katılımıyla 100. Yıl gençlik yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Yürüyüşümüzün sonunda Yusuf Güney’in sahne alacağı gençlik konserimiz var. Gerçekleştirilen tüm programlara halkımızı davet ediyorum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.