Uşak Haber Ajansı

Meteorolojiden Uşak İçin Yağış Uyarısı

GENEL

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Uşak ve Ege Bölgesi geneline bugünden itibaren giren yağışlı havanın devam edeceği ve Mayıs ayının ilk haftası bol yağışlı geçeceği belirtildi.

Uşak Haber - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada Uşak, Denili ve Afyonkarahisar’da bugün itibari ile yağışlı sistemin etkisine girdiği belirtilerek yağışların 1 Mayıs 2020 Cuma günü bölge genelinin büyük bölümünde yağışlara neden olacağı bildirildi.

Öte yandan Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada bölge genelinin 2 Mayıs 2020 Cumartesi günü Balkanlar üzerinden yeni bir yağışlı sistemin gelmesi beklendiği “ önümüzdeki hafta ortasına kadar bu sistemin yağışlarının bölgemiz genelinde görülmesi beklenirken 6 Mayıs Çarşamba gününden itibaren bölgemiz yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceği ve hafta sonuna kadar yağışların bölgemiz genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor” ifadelerine yer verildi.

Meydana gelmesi beklenen etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara rağmen hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağının belirtildiği açıklamada, Hava sıcaklığının Ege bölgesi genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bildirildi.

Mayıs ayında görülecek gök gürültülü sağanak yağışların ısınmayla birlikte genellikle öğle saatlerinden sonra meydana gelmesi ve zaman zaman yağışların şiddetli olması beklendiğinini belirtildiği açıklamada vatandaşların yapılan meteorolojik duyuruları dikkate amaları istendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.