Uşak Haber Ajansı

Kavga edecekseniz bir daha düşünün

GENEL

Kavga edecekseniz bir daha düşünün, koronavirüs tedbirleri kapsamında Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince sosyal mesafeye uymadıkları için ayrı ayrı 3 bin 150 TL ceza yiyebilirsiniz.

Uşak Haber - Tün dünyada olduğu gibi ülkemizde de COVİD 19 ile mücadele kararlılıkla devam ediyor.

COVİD 19 virüsünün yayılımının önlenmesi için alınan onca tedbir arasında en önemlilerinden biri elbette sosyal mesafeye uyulması. İçinde bulunduğumuz süreçte öncelikle Devlet olarak yayılımın önlenmesi adına alınan kararlara uyulmaması durunda 3 bin 150 lira para cezası ile "Talimatlara aykırı hareket etmem durumunda 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun 284. maddesinde yer alan '66 ve 67. maddelerde zikredildiği üzere sari hastalıklar hakkında tetkikatta bulunmaya salahiyettar memurlara muhalefet eden kimseler TCK'nın 195. maddesi mucibince cezalandırılır' hükmü ve TCK'nın 'Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma' başlıklı 195. maddesinde yer alan 'Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair alınan tedbirlere uymayan kişi, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' hükümleri kapsamında, hakkımda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağını da hatırlatmakta fayda var.

Bitlis ve Mardin illerinde yaşanan kavga olaylarından sonra toplam 12 kişiye ayrı ayrı 3 bin 150 TL para cezası kesildiği ve haklarında 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası için işlem yapıldığını hatırlatmakta fayda var.

Hal böyle olunca herhangi bir kavgaya karışırsanız, kavgaya karışan kaç kişi ise

1 - önce kolluk güçlerinde gözaltına alınıp, ayrı ayrı 3 bin 150 tl para cezası kesilebileceği ve hakkınızda yukarıda belirttiğimiz maddeye istinaden dava açılacağını

2 – yaşadığınız kavga olayının durumunu bilemediğimiz için kanunen hangi maddeden işlem yapılacağını bilmiyoruz.

Siz siz olun kavga edecekseniz bir daha düşünün….

Ya evde kalıp sağlıklı kalın yada her türlü tedbirinizi alıp sosyal mesafenizi koruyun.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.