Uşak Haber Ajansı

Esila Bebek İçin Kök Hücre ve Kan Bağışı Kampanyası Yapıldı

GENEL

Uşak´ta, hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisi konulan ve ilik nakli bekleyen 3 yaşındaki Esila Kurt için kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi. Uşak Valiliğince yapılan kampanya 15 Temmuz Şehitler Meydanı´nda kurulan Kızılay çadırında alınan kan örnekleriyle Esila bebeğe şifa olacak donör aranıyor.

Uşak Haber - Uşak´ta, hemofagositik lenfohistiyositoz (HLH) teşhisi konulan ve ilik nakli bekleyen 3 yaşındaki Esila Kurt için kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi. Uşak Valiliğince yapılan kampanya 15 Temmuz Şehitler Meydanı´nda kurulan Kızılay çadırında alınan kan örnekleriyle Esila bebeğe şifa olacak donör aranıyor.

Uşak Valiliğinin destek verdiği kampanyaya katılım sağlamak amacıyla 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na gelen vatandaşlar, kan ve kök hücre bağışında bulundu. Görevliler tarafından kök hücre nakli konusunda vatandaşlara bilgi verildi. Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın bağışını gerçekleştirilmesinin ardından çok sayıda vatandaş bağışçı olmak için kuyruk oluşturdu. Kent meydanında kurulan çadırın 8 gün boyunca bağışçılarını beklediği söylendi.
Bağış kampanyasında konuşan Uşak Valisi Funda Kocabıyık “. Bu gün öyle bir gün. Eyleme geçeceğimi bir gün. Esila bugün bi simge aslında. Biz bugünkü kampanya ile bugünkü Uşak’ta başlatılan bu kampanyayla iki bine yakın donör bekleyen hastamıza umut ve şifa olmak amacıyla yola çıkıyoruz. Maksat tabi ki mesele sadece burada verilen üç tüp kan değil. Bu işi sonuna kadar götürebilmek. Sizinle uyumlu bir hasta çıktığında hiçbir şey beklemeden, hiçbir beklentiye girmeden sadece Allah rızası için bir insana şifa olmak, bir insanın sizin sayenizde hayata tutunduğunu bilmek ve bunun verdiği his başka bir şeyde yok değil mi? Bunun için yola çıktık biz. Umarım hayırlara vesile olur, umarım donör bekleyen hastalara buradan en azından birkaç donör çıkar, şifa olur”diye konuştu.

Kızılay taramalarının devam ettiğini söyleyen baba Ercan Kurt “Tedavileri devam ediyor. İlaç tedavileri, kemoterapi tedavileri şu an için devam ediyor. Aynı zamanda Kızılay tarafından da taramaları devam ediyor. Daha henüz bi netleşen herhangi bi sonuç yok. Beklemedeyiz hala” dedi.
Bağışa destek verenlere teşekkür eden anne Çiğdem Kurt “Öncelikle sayın valimize çok teşekkür ederiz. Bugün burada milletimizi topladığı için bize yardımcı olduğu için. Yani onun dışında herkese çok teşekkür ediyoruz. Esila’yı getirmedik evet. Biraz rahatsızdı Esila o yüzden getirmek istemedik kalabalık diye. Tedavilerimiz hala kemoterapilerimiz devam ediyor. Yani bu nâkile kadar böyle devam edecek zaten. Bulunduğunda bırakılacak” diye belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.