Uşak Haber Ajansı

Almanya'dan Getirilen 132 Kişi Uşak’ta KYK Yurduna Yerleştirildi

GENEL

Almanya'da geçici süre bulunan ve korona virüs ( Kovid-19) salgını nedeniyle Frankfurt'tan Türk Hava Yollarına (THY) ait özel uçakla 132 kişi, 14 gün boyunca karantinada tutulmak üzere Uşak´ta Kredi ve Yurtlar Kurumu´na (KYK) yerleştirildi.

Uşak Haber - Geçici süreliğine Almanya'ya giden Türk vatandaşları uçak seferlerinin iptal olmasından sonra Türkiye'ye geri dönememişti. Korona virüs salgını dolayısıyla Türkiye'ye dönüşler başladı. Bu kapsamda Frankfurt'tan havalanan Türk Hava Yollarına (THY) ait uçak ile 132 kişi Uşak'a getirildi. Havalimanında pasaport işlemlerinin ardından vatandaşlar, sağlık ekipleri tarafından muayene edildi. Sağlık taramasının ardından kendileri için hazırlanan otobüslere bindirilen vatandaşlar KYK Latife Hanım Kız Yurdu´na nakledildi.

Yurtlara girişlerinde kontrol edildikten sonra 132 kişi kendilerine ayrılan özel odaya alındı. Korona virüse karşı koruyucu önlem alan polis ekipleri yurt etrafında tedbir aldı.

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'tan gelen vatandaşların karantina sürelerinin sona ermesinin ardından Uşak'ta ikincez yurtdışından bir kafile getirilmiş oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.