Uşak Haber Ajansı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Uşak’ta MÜSİAD iftarına katıldı

EKONOMİ

Ekonomi Bakanı ihat Zeybekci, Uşak Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) açılış töreninde yaptığı konuşmada bazı çevrelerin ısrarla Türkiye'nin güçlenmesini istemediğini söyledi.

Uşak Haber - Uşak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) iftar programı ve Uşak Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği açılış programı için Uşak’ gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci programda yaptığı konuşmada 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen Türkiye'ye ekonomisinin güçlenmeye devam ettiğini kaydederek bazı çevrelerin manipülatif girişimlerde bulunduğunu belirtti.

Tüm ekonomik verilerin iyiye gittiği dönemde döviz kuru üzerinden bazı çevrelerin saldırıya geçtiğini ifade eden Zeybekci şöyle konuştu:

"Son günlerde kurla ilgili sıkıntılar var, reel sektörde maliyetleri yükseltmiştir ama emin olun yakın süre içinde seçimlerden önce büyük bir rahatlama olduğunu hep birlikte göreceğiz. Biz ekonomimize güvenmeye devam etmeliyiz. Kendimize olan güvensizliğimiz en büyük sorumuz. Bütün İslam coğrafyasının gözü de yüreği de bizim üzerimizde. Bunun için bize saldırıyorlar, onun için Recep Tayyip Erdoğan'a saldırıyorlar. Güçlenmemizi istemeyenler 100 liralık verginin 87 lirasının faize gittiği günleri özlüyor, yüzde 7 binlik faizleri özlüyorlar. Ama geçti. Artık Türkiye satın alma paritesine gire dünyanın 13. büyük ekonomisi . Artık derinliği olan bir ekonomimiz var. Onun için çalkantılardan dalgalanmalardan eskisi gibi etkilenmiyoruz. Bütün bunlar AK Parti hükumetleri sayesinde oldu.Bakın bizim gibi Dünya'da büyüyen başka bir ülke yok. Allahın izniyle bu dönemler geçecek. 24 Haziran her şeyin yeniden başladığı bir gün olacak. Asil milletin küllerinden doğduğu bir gün olacak. Bu yüzden seçimler çok önemli. Ucuz koalisyonların peşinde olanlar kaybedecek"


Bakan Zeybekci daha sonra Ramada Otel'de iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Zeybekci Uşak'tan ayrıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.