Uşak Haber Ajansı

Uşak Genç Girişimciler Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

EĞİTİM

Uşak Üniversitesi Ekonometri Topluluğu öğrencileri ile TOBB Uşak Genç Girişimciler Kurulu girişimcilik temalı panelde bir araya geldi.

Uşak Haber - Uşak Üniversitesinde gerçekleşen panele Türkiye’nin en saygın iş dünyası yayınlarından Ekonometri Dergisi kurucularından Sertaç Kantarcı, ünlü işadamı Melih Akman ve insan kaynakları uzmanı Mehmet Kara katıldı. TOBB Uşak Genç Girişimciler Başkanı Alperen Cinci moderatörlüğünde düzenlenen panele ilgi büyüktü.
Dinleyicilerin arasında İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Prof.Dr.Dekanı Sadiye Tutsak, Dr.Ög.Grv. Barış Kaki Dr.Ög.Grv.Murat Gündüz, Dr.Öğ.Grv. Yusuf Gürefe ve Ekonometri Topluluğu Başkanı Tolga Keleş'in ve Yönetimin kurulunun katıldığı,boş koltukların kalmadığı ve çok sayıda öğrencinin ayakta izlediği panel açılışında Alperen Cinci, girişimciliğin önemine vurgu yaparak ‘’girişimcilik Türkiye’de değeri yeni yeni anlaşılan bir konu, Girişimci insanların ortak özelliği sosyal olmalarıdır. Bizler okulda sosyal öğrencilerdik, Başarı notla değerlendirilemez,başarının ölçeği zenginlikte değildir,Başarı kişinin kendi iç huzurnu yakalaması ve mutlu olmasında saklıdır’’dedi. Ardından sözü AND Filo Genel Müdürü Melih Akman’a verdi.

Melih Akman konuşmasında farklı alanlarda yer aldığı kariyerinin başarı hikayelerine değindi. Türk tipi girişimcilik hakkında ilgi çekici tespitlerde bulunan Akman, Türk iş dünyasının kronik sorunu haline gelen plansız büyümenin zararlarına vurgu yaptı.

Alperen Cinci panelin devamında mikrofonu Ekonometri Dergisi sahiplerinden Sertaç Kantarcı’ya verdi. Kantarcı konuşmasına kör olduğunu farklı kelimelerle ifade eden dilencinin öyküsünün anlatıldığı ödüllü bir kısa film ile başladı. Klişelerin eleştirildiği filin devamında hayata farklı bir perspektifle bakılması gerektiğine dikkat çeken gazeteci Sertaç Kantarcı,’’Zehirli olanın zirveler,grafikler gibi klişeleretakılı kalmak olduğunu ve bunlardan uzaklaşmanın başarıyı getireceğini belirtti’’ ve dünyanın en ünlü başarısızlık hikayelerini anlattı. Panelin devamında İnsan kaynakları yöneticisi ve TURYAP Uşak Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kara mikrofonu aldı.

Mehmet Kara İnsan kaynakları alanında deneyimlerini anlatan Kara, mülakatlarda dikkat edilmesi gereken hususları kendine has üslubuyla aktardı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.