Uşak Haber Ajansı

“Geleceğim Bilimde, Bilim Güvenli İnternet’te” Etwinning Projesi

EĞİTİM

7 ilden, 9 okul, 10 öğretmen ve 53 öğrencinin katılımı ile ulusal boyutta yürütülen “Geleceğim bilimde, bilim güvenli İnternet’te” eTwinning projesi güvenli internet kullanımı anlamında ışık tutuyor.

Uşak Haber - İçinde bulunduğumuz dijital çağın kaçınılmaz geçeği olan İnternet hemen her alanda hayatımızdaki yerini almış durumda. İnternet kullanımından kaçmak yerine güvenli İnternet kullanmanın yollarını aramamız gereken bugünlerde “Geleceğim bilimde, bilim güvenli İnternet’te” projesi, içeriği ve çalışmalarıyla yol gösteriyor.

"Geleceğim bilimde, Bilim Güvenli İnternette" eTwinning projesi artık tamamlanma aşamasında. 7 ilden, 9 okul, 10 öğretmen ve 53 öğrencinin katılımı ile ulusal boyutta yürütülen “Geleceğim bilimde, bilim güvenli İnternet’te” proje kapsamında güvenli internet kullanımı, siber zorbalık, şifre güvenliği, dijital vatandaşlık, bilinçli teknoloji kullanımı, dijital ayakizi gibi birçok çalışma dikkat çekiyor.

Proje hakkında verilen bilgilendirmede “Proje Güvenli İnternet kullanımı konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflerken aynı zamanda ekip üyelerinin eğlenerek öğrenme, planlama yapabilme, üretme ve değerlendirme yetisi kazanması noktasında da başarı göstermiştir. Üretim, planlama ve değerledirme aşamalarında çeşitli web 2.0 araçları kullanılmıştır. Güvenli İnternet hikayeleri ve videolar oluşturulmuş, afiş, logo çalışmaları yapılmış, karikatürler ve e-kitaplar hazırlanmıştır. Güvenli İnternet günü kutlamaları yapılmış, bilgisayarsız kodlama etkinlikleri ve proje tanıtım etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Proje ekibi ve projenin ulaştığı hedef kitle temel dijital okur-yazarlık, güvenli internet kullanımı ve dijital vatandaşlık bilgi ve yetisine erişmiştir” ifadelerine yer verildi.

"Geleceğim bilimde, Bilim Güvenli İnternette" eTwinning projesine ortak okullar ise şu şekilde:

BÖLME ÖHC Ortaokulu (Uşak) Neslihan ASLANTAŞ

Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu (İstanbul) Neşe AYDOĞDU

13 Eylül Ortaokulu (Ankara) Canan KANYILMAZ DELEBE

Rabak Ortaokulu (Kocaeli) Selva KARAMAN YAŞAR

Konya Ereğli Sümer Ortaokulu (Konya) Ayşe Gül ZEYBEK

Ereğli Aziziye Ayşana Özkoçak Ortaokulu (Konya) Onur YÜCESOY

BÖLME ÖHC Ortaokulu (Uşak) Nuran SEZER

Hatay Anadolu Lisesi (Antakya) Hatice Neşe SABUNCUOĞLU

Kozluca Ortaokulu (Burdur) Selma ÇALIŞKUŞU

Adem Çelik İlkokulu (İstanbul) Onur ERDÖNMEZ

Projeye ulaşabileceğiniz blog adresi: https://gelecegimguvenliinternette.blogspot.com/

Proje Facebook sayfası : https://www.facebook.com/groups/742657726455273

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.