Uşak Haber Ajansı

Can Dostları Hareketi Resim Yarışmasında Birincilik Uşak’ın

EĞİTİM

Uşak Aybey İlkokulu öğrencisi Merve Bilgin, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülen Can Dostları Hareketi projesinde öğrencilere yönelik düzenlenen resim yarışmasında birinci seçilerek büyük bir başarı elde etti.

Uşak Haber - Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları işbirliğinde, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülen Can Dostları Hareketi projesinde öğrencilere yönelik düzenlenen resim yarışması sonuçlandı. Uşak Aybey İlkokulu öğrencisi Merve Bilgin yarışmada birinci seçilerek büyük bir başarı elde etti. Can Dostları Hareketi kapsamında düzenlenen ve 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulandığı okullardaki dördüncü sınıf öğrencilerinin trafik güvenliği konusunda edindikleri bilgi ve becerileri resim yoluyla ifade etmesini amaçlayan Can Dostları Hareketi Resim Yarışmasına, 13 Nisan 2018 tarihine kadar başvurular alınmıştı. Yarışmanın şartnamesi doğrultusunda, dördüncü sınıf öğrencilerinin edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak, trafik güvenliği üzerine, serbest teknik ve malzemeyle yaptıkları resimler, tarafsız ve bağımsız jüri tarafından 27 Nisan 2018 tarihinde değerlendirildi.
Proje okullarında eğitim gören öğrencilerin toplam 667 eserle başvurduğu yarışmada, gerçekleştirilen jüri değerlendirmesi sonucunda,
Uşak Aybey İlkokulu’ndan Merve Bilgin birinci oldu.
Sonuçların açıklanmasının ardından Uşak’ta bulunan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu yöneticileri ve TÜVTÜRK Bölge Müdürü Gökhan Gölükçü tarafından Aybey İlkokulunu ziyaret ederek yarışmada birinci olan Merve Bilgin’e, öğretmenine ve okuluna ödülleri düzenlenen törenle teslim edildi.
Can Dostları Hareketi resim yarışmasında derece alan öğrenciler birer adet yaratıcı etkinlik seti ve 1 yıllık çocuk dergisi aboneliği kazanırken, öğretmenleri ise çeşitli tutarlarda hediye çeki ile ödüllendirildi. Aynı zamanda öğrencilerin okullarına da birer adet çok işlevli yazıcı hediye edilirken,mansiyon kazanan öğrenciler de 1 yıllık çocuk dergisi aboneliği ile ödüllendirildi.
Can Dostları Hareketi Hakkında

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan işbirliği protokolüyle yürütülen Can Dostları Hareketi projesi, ilkokul 4. sınıf öğrencileri, veliler ve servis şoförlerinde trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır. Projenin birinci adımında ilkokulların 4. sınıf öğretmenleri trafik güvenliği konulu eğitim seminerine katılmaktadır. İkinci adımda, bu öğretmenler kendi okullarındaki diğer 4. sınıf öğretmenlerine eğitim programını aktarmaktadır. Destekleyici materyaller ve kaynaklardan faydalanan öğretmenler, öğrencilere ve velilere trafik güvenliği eğitimi verirken, servis şoförlerine yönelik iletişim çalışmaları da gerçekleştirmektedir. Bugüne kadar Türkiye genelinde 6.600 öğretmene eğitim verilmiş, bu öğretmenler aracılığıyla da 200 bin öğrenciye, 400 bin veliye ve yaklaşık 10 bin servis şoförüne doğrudan ulaşılmıştır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.