Uşak Haber Ajansı

Zaman Gazetesi Yazarı Ali Ünal’ın Yargılaması Devam Ediyor

ASAYİŞ

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Zaman gazetesinin yazarlarından Ali Ünal'ın yargılandığı davanın duruşması Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Uşak Haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mağdur sıfatıyla şikayetçi olduğu ve Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya İzmir’de 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Ali Ünal ile yakınları ve avukatları katıldı.

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 29,5 yıla kadar hapis istenen Ali Ünal, savunmasında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt üyelerinden talimat almadığını, FETÖ'nün hiçbir kademesinde isminin geçmediğini ve örgütsel hiçbir faaliyette bulunmadığını savundu.

Mahkeme heyeti, Ali Ünal’ın kullandığı cep telefonunun IMEI kayıtlarının mahkemeye bildirilmesi için ilgili kurumlara yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Ali Ünal 11 Ağustos 2016'da Uşak'ın Eşme ilçesinde yakalanarak tutuklanmış ve halen İzmir’de 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.