Uşak Haber Ajansı

Yangının çıkış nedeni belli oldu, 1 kişi gözaltında

ASAYİŞ

Uşak'ta Çokkozlar mevkiinde çıkan orman yangını ile ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

 Uşak Haber - Uşak'ın Çokkozlar Mevkiinde tarlada ekin biçim çalışmaları sırasında başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı, yangın ile ilgili 1 kişi gözatina alındı.
Uşak'ın Aybey mahllesine bağlı Çokkozlar mevkisindeki İ.K.'ye ait buğday tarlasında biçer döverle biçim yapıldığı sırada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkan yangın rüzgarın etkisi ile büyüyerek ormanlık alana sıçradı.

Yangın bölgesine Uşak Orman İşletme Müdürlüğü, Uşak Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı ekipler, polis ve jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Yangına, Uşak Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 5 arazöz, 2 su ikmal, 8 ilk müdahale aracı ile 4 iş makinesi, Uşak Belediyesi İtfaiyesi'ne ait 5 yangın söndürme aracı, 2 su ikmal aracı ve Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait 1 TOMA ile.mudahale edilirken, söndürme çalışmalarına vatandaşlarda traktörleri ve ismakineleri ile destek verdi. 
Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangın nedeni ile yaklaşık 7 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü öğrenilirken, polis ekipleri tarafından Biçerdöver sürücüsü M.Ş.'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.