Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Terör Propagandasına 2 Tutuklama

ASAYİŞ

Uşak’ta “Sanal Devriye” tarafından sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptıkları belirlenen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Uşak Haber - Bilişim teknolojileri kullanılarak işlenen suçları soruşturan ve "sanal devriye" olarak da anılan Uşak Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet ortamında suçlulara karşı etkili müdahale yürütüyor.

Edinilen bilgiye göre Uşak Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Sanal Devriye ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda sosyal paylaşım siteleri üzerinden PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütünü ve örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan’ı, örgüt mensuplarını, terör örgütünün fikir ve eylemlerini övücü resim ve video paylaşımları yaptığını tespit ettiği 29 yaşında ki S.B. ile 21 yaşındaki S.P. isimli 2 kişinin profillerini ve paylaşımlarını takibe aldı.

Uşak Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sanal Devriye ekipleri 2 şüphelinin sosyal medya hesaplarında yaptığı kapsamlı araştırmada, yapılan paylaşımların defalarca tekrar ettiğini belirleyerek 2 şüphelinin PKK/KCK Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan yakalanması için gerekli çalışmaları başlattı.

2 şüpheli Uşak Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince yapılan operasyonla evlerinde gözaltına alınarak önce Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete getirildi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesinde işlemleri tamamlanan 29 yaşında ki S.B. ile 21 yaşındaki S.P. isimli 2 kişi adliyeye sevk edildi.

2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece PKK/KCK Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sanal Devriye Nedir?

Her ortamda suç ve suçlularla mücadele eden Emniyet Genel Müdürlüğü, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında kanun çerçevesinde sanal dünyada da suçluların korkulu rüyası haline geldi.

Uşak Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sanal Devriye ekipleri, Sanal ortamda terör, çocuk istismarı, devlet büyüklerine hakaret, yasadışı bahis, uyuşturucuya özendirici paylaşımlar, kaçak içki ve sigara pazarlama, yasadışı satış gibi suçları önlemek için kurulan ekipler, internet üzerinde bu tür suçları işleyenleri tespit ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.