Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Sahte İnternet Bankacılığına Tutuklama

ASAYİŞ

Uşak’ta sahte internet bankacılığı reklamları üzerinden dolandırıcılık yapan şüpheli tutuklandı

Edinilen bilgiye göre Uşak Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri son zamanda artan kredi kartı dolandırıcılığı ile ilgili artan şikayetler üzerine Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma yapmaya başladı.

Polis ekipleri yapılan çalışmalarda, internet ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden çeşitli bankalara ait oluşturulan sahte banka reklamları vasıtası ile “ *** Yılımızın şerefine Bireysel İnternet Bankacılığı Şubemize giriş yapan *** kadar kişiye çeşitli hediyeler armağan ediyoruz” şeklinde cezbedici ve sürükleyici reklamlarla vatandaşlarımızı sahte banka sitelerine yönlendirilmesi sonucu vatandaşların kişisel bilgilerini (kredi kartı bilgilerini, şifrelerini, telefon numaralarını) ele geçirerek Nitelikli Dolandırıcılık suçunun işlendiği tespit etti.

Uşak’ta bu şekilde gerçekleştirilen 5 ayrı Nitelikli Dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatan polis ekipleri 26 yaşında ki F.K. ile 22 yaşındaki H.İ. isimli şahsın dolandırıcılık olayını gerçekleştirdiğini tespit etti.

F.K. polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan F.K. emniyetteki işlemleri sonrasında sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, H.İ. isimli şüphelinin yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Uşak Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada vatandaşların mağdur olamamaları için “markaların unvan, logo ve kurumsal kimlik bilgileri taklit edilerek sahte kampanyalar düzenlenen sosyal medya reklamlarında yer alan linklere tıklamamanızı ve bu linkler aracılığıyla kart bilgilerinizi, müşteri numaranızı, internet/mobil bankacılık şifrenizi, kart şifrenizi ve CVV kodunuzu, cep telefonunuza gönderilen tek seferlik SMS işlem onay şifrenizi hiç kimseyle paylaşmamanız mağduriyetlerin önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.