Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Orman Yangını, Erken ve Etkin Müdahale Kurtardı

ASAYİŞ

Uşak merkeze bağlı Sarıdere köyü yakınlarında öğle saatlerinde çıkış nedeni henüz bilinmeyen orman yangınına ekiplerin soğutma çalışması devam ediyor.

Uşak Haber - Uşak merkeze bağlı Sarıdere köyü yakınlarında sarp bir arazide çıkış nedeni henüz bilinmeyen orman yangınına erken ve etkin müdahale etkili oldu.

Sarp bir arazide çıkan ve köylülerinde söndürme için destek verdiği orman yangınına Keşan, Denizli, Akhisar, Kütahya´dan yönlendirilen 4 helikopter ile havadan müdahale edilirken, Uşak Orman İşlemtme Müdürlüğü, Kütahya'nn-ın Gediz ve Simav ilçelerinden olmak üzere 14 arasoz, 2 dozer, 3 su ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisi ile karadan müdahale edilerek yaklaşık 4 saat gibi bir sürede kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı.

Yangının sarp bir arazide çıkması nedeni ile iş makineleri arasözlerin müdahalesini kolaylaştırmak için yol açarken, olası bir yaralanma yada zehirlenme ihtimaline karşı 112 acil yardım ambulansları yangın bölgesinde hazır bekletildi.

Kontrol altına alınan yangında yaklaşık 2.5 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenilirken, soğutma çalışmaları devam ediyor. Jandarma ekiplerinin yangının çıkış sebebine ilişkin çok yönlü olarak çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.