Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Kısa Yoldan Zengin Olma Hayali150 Bin Liraya Patladı

ASAYİŞ

Uşak’ta1 kişiyi sahte tarihi altınlar ile dolandıran 2 şüpheli kıskıvrak yakalanırken, 1 kişi aranıyor.

Edinilen bilgiye göre C.E. isimli vatandaşın sosyal medya hesabından kendisini asker arkadaşı olarak tanıtıp buldukları yaklaşık 17 kilogram gömüyü satmak için yardım istedi. C.E. kendisini asker arkadaşı olarak tanıtan dolandırıcının kabul etti. C.E. Uşak’a gelen asker arkadaşının altınları satma konusunda yardımcı olmak üzere şahıslardan 1 adet numune altın alarak İstanbul’da bir kuyumcuya götürdü. İstanbul ilinde ki kuyumcunun altının Osmanlı Dönemine ait olduğunu söylemesi üzerine C.E. şahıslarla tekrar irtibat kurarak kilogramı 30.000 Türk Lirasından, 5 kilogram karşılığında toplam 150.000 Türk Lirası vererek aldı.

C.E. 150 bin lira karşılığında aldığın altınları İzmir’de bir kuyumcuya götürdüğünde altınların sahte olduğunu anladı.

Hemen Uşak’a dönen C.E. Uşak Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

Yapılan şikayet üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan çalışmalar sonucunda dolandırıcılık olayına karışan şahısların; S.A.(22), M.K.(23) ve İ.S.(47) olduğu tespit ederek 3 şahsı yakalamak için çalışma başlattı.

S.A. ve M.K. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınırken firari olan İ.S.(47) isimli şahsı yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından "dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edilen 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, polis diğer şüpheli İ.S.'yi yakalama çalışmalarını sürdürüyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.