Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta ki Orman Yangını soğutma çalışmaları yapılıyor

ASAYİŞ

Uşak'ın merkeze bağlı Göğem köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başladı.

Uşak Haber - Uşak'ın merkeze bağlı Göğem köyü, Göl mevkisindeki ormanlık alanda çıkan orman yangını

Uşak, Manisa, Kütahya ve Denizli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 20 arazöz, 4 su ikmal, 4 ilk müdahale aracı ile Uşak Belediyesi İtfaiyesi, Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi, Uşak Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi,Uşak’ın ilçe Belediye İtfaiye Ekipleri ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Uşak Havaalanı itfaiye ekipleri ile 6 iş makinesi yangına müdahale etti.

Orman yangınına müdahale eden ekiplere su ve ayran getiren gönüllüler, sıcak hava ve yangınla mücadele eden ekiplere soğuk su ve ayran ikramında bulundu.

Yanan alanın yakınındaki bölgedeki evlerin tedbir amaçlı boşaltılması için çalışma başlatan ekipler, daha sonra bölgedeki bir eve sıçrayan yangına hızlı bir müdahale gerçekleştiren ekipler evde yangını büyümeden söndürmeyi başardı.

Yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınan yangında yaklaşık 15 hektarlık alanın zarar gördüğü bilgisine ulaşıldı.

Ekiplerin soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.