Uşak Haber Ajansı

Uşak'ta Kaza Tır Önünde Seyreden Traktöre Çarptı, 1 Yaralı

ASAYİŞ

Uşak’ta meydana gelen kazada aynı istikamette seyir halinde olan tırın traktöre çarpması sonucu, traktör 2 parçaya ayrılırken, kazada tır sürücüsü yaralandı.

Uşak Haber - Kaza Uşak-Ankara karayolu Uşak Havalimanı ile Bozkuş köyü kavşağı yakınlarında meydana geldi. Uşak-Ankara karayolunda seyir halinde olan tırın aynı istikamette ilerleyen kum yüklü traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında traktörden atlayan sürücü yara almadan kurtulurken, tır sürücüsü yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Uşak-Ankara karayolunda ilerleyen 33 CMK 38 plakalı tır sürücüsü G.D. Uşak Havalimanı ile Bozkuş köyü kavşağı arasında aynı istikamette seyir halinde bulunan İ.Ö. isimli sürücünün kullandığı 64 KE 640 plakalı kum yüklü traktörün römork kısmına arkadan çarptı.

Tırın kendisine çarpacağını fark eden traktör sürücüsü İ.Ö. traktörden atlayarak yara almadan kurtulurken, çarpmanın etkisiyle yoldaki yan bariyerlere çarpan traktör ortadan ikiye bölünürken, römorkun da tekerlekleri koptu.

Kaza nedeni ile yakıt deposu kopan ve orta refüje çarpıp makas yapan tır karayolunu komple trafik akışına kapattı.

Kaza sonrası yapılan ihbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edilirken, meydana gelen kaza nedeni ile hafif şekilde yaralan tır sürücüsü ambulansla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tırın makas yaparak yolu kapatması nedeni ilr Uşak –Ankara karayolunda uzun araç kuyrukları meydana gelirken, polis ekiplerinin müdahalesi ile araçların geçişi karşı yönden tek şerit halinde kontrollü olarak verilerek daha fazla araç kuyruğu oluşması önlenirken, olay yerine çağrılan vinç ve kurtarıcı yardımı ile kasasından ayrılan tır ve dorsenin yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından yoldan kaldırılması sonrası kapanan yol tekrar trafik akışına açıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.