Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta Kaçak Tütün Operasyonu

ASAYİŞ

Uşak’ta polis tarafından vergi kayıplarının önlenmesine yönelik, faturasız ve kayıtdışı tütün operasyonu gerçekleştirildi.

Edinilen bilgiye göre Uşak Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından Atatürk Mahallesi’nde faaliyet gösteren tütün satışı yapılan bir işyerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda faturası ve belgesi ibraz edilemeyen bin 350 paket içerisi tütün ile doldurulmuş satışa hazır durumda makaron ve açıkta 50 KİLOGRAM tütün ele geçiren polis, işyeri işletmecisi 31 yaşındaki M.K. isimli şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefetten adli işlem yaparken, 4733 Sayılı Kanun kapsamında 422 TL idari para cezası uyguladı.

Emniyet müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Terör örgütlerinin önemli finans kaynaklarından olan uyuşturucu ve ticaretinin, Kaçak ve Bandrolsüz Sigara sevkiyatı ve ticaretinin önlenmesi kapsamında çalışmaların kararlılıkla devam edeceği bildirilerek “Terör örgütlerinin önemli finans kaynaklarından olan Kaçak ve Bandrolsüz Sigara sevkiyatı ve ticaretinin engellenmesine, vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerin tütün mamullerinin zararlarından korunmasına, ülkemizde meydana gelen vergi kayıplarının önlenmesine ve yasa dışı tütün mamulü ticaretine konu olan ürünlere el konulmasına, suçun faillerinin yakalanarak suçtan elde ettikleri gelirin terör-organize suç örgütlerine aktarımının engellenmesi ve Kaçak ve Bandrolsüz Sigara Kaçakçılığı ve toplum nezdinde ulaşılabilirliğinin engellenmesine yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.