Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta” İhaleye Fesat Karıştırma” Operasyonu, 3 Tutuklama

ASAYİŞ

Uşak’ta polis ekipleri tarafından “ İhaleye Fesat Karıştırma, Nitelikli Dolandırıcılık, Tehdit ve Güveni *Kötüye Kullanma” suçlarından yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 3’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Uşak Haber - Edinilen bilgiye göre Uşak’ta Yediemin deposu ve otopark işletmeciliği faaliyeti yürüten bir işyerlerinde “ Yediemine alınan araçların parçalarının sökülüp ihalelere değerinden daha düşük fiyata otopark işletmeciliği yapan şahıslar tarafından alındığı, sökülen parçaların tekrar araçlara takılarak yüksek meblağa araçların satıldığı tespit edilmesi üzerine; harekete geçen Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri yaklaşık 5 ay süre ile “ İhaleye Fesat Karıştırma, Nitelikli Dolandırıcılık, Tehdit ve Güveni *Kötüye Kullanma” suçlarından 4 şüpheliye yönelik çalışma başlattı.

Müştki, şüpheli ve bilgi sahibi olarak bir çok kişinin ifadesine baş vuran polis elde edilen deliller kapsamında 5 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 108 adet mermi, 34 adet senet, ihaleler ile ilgili belge dokümanlar ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçiren polis 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli Uşak Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde alınan sağlık raporu sonrası adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemleri sonrası mahkemeye sevk edilen 5 şüpheliden 3’ü tutuklanıp cezaevine gönderildiği, şüphelinin ise adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.