Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta İçki İçmek İsteyen Kız Yanarak Ağır Yaralandı

ASAYİŞ

Uşak’ta meydana gelen olayda dünya genelinde bir çok ülkede yasaklanan içkiyi içmek isteyen Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen genç kız içkinin alev aşması sonucu yanarak ağır yaralandı.

Uşak Haber- Olay Ünalan Mahallesi, 1. Güldibi Sokak üzerinde bulunan bir apart dairesinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen 23 yaşında ki G.U. isimli genç kız erkek arkadaşı ile birlikte alkol almak istedi.

 Dünya genelinde yasaklanmış ve sinir sistemi üzerinde ciddi etkileri olan gerçek adı absent, halk arasından “yeşil peri” olarak bilinen ve üzerine konan şekerin ateş ile yakılmasından sonra içilen içki türünü içmek istedikleri sırada içki şişesi yanan çakmaktan alev alarak G.U. isimli kızın üzerine döküldü.

Bir anda alevler arasında kalan genç kıza ilk müdahale erkek arkadaşı tarafından yapılarak olay sağlık ve polis ekiplerine bildirildi.

Erkek arkadaşının haber vermesinden sonra olay yerine sevk edilen sağlık ve polis ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan genç kızın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sinir sistemi üstünde etkili Absinth, absinthe, absenta olarak da bilinen içkide "thujon" adında, sinir sistemi üzerinde etkili, içen kişinin çeşitli halüsinasyonlar görmesine neden olan bir madde bulunuyor.

Gerçek adı ABSENT olan ana maddesi pelin otu ve alkol oranı %70 civarında, değişik bitkilerin damıtılarak fermante edilmesiyle üretiliyor

Yeşil renginden dolayı halk arasında "yeşil peri" olarak anılan dünya genelinde yasaklanmış bir içki çeşidi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.