Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta günü birlik apartlarda fuhuş operasyonu

ASAYİŞ

Uşak’ta bir apartta yaşanan yağma olayı ile gözaltına alına kadın apartta fuhuş yaptığını itiraf etti

Edinilen bilgiye göre Uşak’ta geçtiğimiz günlerde “günü birlik” diye tabir edilen apartta meydana gelen yağma olayı ile ilgili polis 28 yaşında ki C.P. isimli bayanı gözaltına alarak emniyete götürdü. Yağma olayı ile ilgili ifadesi alınan 28 yaşında ki C.P. isimli bayan alınan ifadesinde apartı günlük kiraladığı ve üçret karşılığında fuhuş yaptığınını söyledi.

C.P. isimli kadının ifadesi doğrultusunda harekete geçen Uşak Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şubesine bağlı Ahlak masası ekipleri aprtı günlük olarak fuhuş için kiralayan 20 yaşındaki C.A. isimli erkek şahsı gözaltına aldı.

Apartı günlük olarak fuhuş için kiraya veren C. A. isimli şahsa Fuhuşa Teşvik, Aracılık veya Zorlama suçundan işlem başlattığı ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Ayrıca; apartı fuhuş için günlük olarak kiraya veren C. A. isimli şahsa, 678 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede 1774 Sayılı Kimlik Bildirim Kanunun 2. Maddenin değişikliğinde günü birlik kiralanan evlerin “Kanunun 2. Maddesinde sayılan; Özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri ve günü birlik kullanılan evler tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanmak, mevcut bilgi, belge ve kayıtlarını genel kolluk kuvvetlerine anlık veri olarak bildirmek zorundadır” maddesini ihlal ettiğinden ruhsat olmaksızın Kimlik Bildirme sistemine veri girişi yapmadan kısa süreli günü birlik apart kiralaması yapmasından dolayı 10 bin 383 TL idari yaptırım cezası uygulandığı ve apart Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonu tarafından 3 ay geçici süreyle kapatıldığı bilgisine ulaşıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.