Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta baz istasyonlarından akü hırsızlığı iddiası

ASAYİŞ

Uşak'ta bir GSM operatörünün Yapağılar köyünde bulunan deposundan çalınan aküleri satmak isteyen 3 kişi Jandarma ile yaşanan kovalamaca sonucu kıskıvrak yakalandı.

Uşak Haber - Edinilen bilgiye göre Uşak merkeze bağlı Yapağılar köyünde bulunan bir GSM operatörünün deposunda meydana gelen hırsızlık olayını araştıran Uşak jandarma Komutanlığı ekipleri, şüpheli şahısların kullandığı aracın 64 AB 537 plakalı kiralık otomobil olduğunu belirledi.

Jandarma ekipleri 3 Şüphelinin ellerinde bulunan aküleri Uşak Merkez Hurdacılar sitesinde satacaklarının belirlenmesi üzerine hurdacılar sitesi girişinde şüpheli aracı durdurmak istedi. Jandarmanın dur ihtarına uymayan 64 AB 537 plakalı otomobil sürücüsü kaçmaya başladı. Jandarma ekipleri ile yaşanan kovalamaca Kediyünü köyü girişinde son buldu.

Araç içerisinde bulunan C.D. (24), B.M. (25) ile M.Ç. (29) jandarma tarafından gözaltına alındı. Kiralık olan aracın GPS sinyallerini inceleyen ekipler otomobilin Muharremşah köyü istikametinde çıkışta durduğunu belirledi. Aracın durduğu yerde bulunan su deposunun içinde arama yapan Jandarma Komutanlığı ekipleri 300 kg bakır kablo, 1 adet hızar makinesi ve 1 adet powerbank ele geçirerek el koyarken, 3 şüphelinin ifadesi doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararına istinaden Uşak Merkez Hurdacılar sitesinde bulunan bir işyerinde yapılan aramada ise 6 adet baz istasyonu aküsü ele geçirerek el koydu.

Olay ile ilgili olarak dur ihtarına uymayarak kaçan otomobili kullandığı belirlenen C.D. isimli şüpheliye Jandarma Trafik ekiplerince; 36/3-a sürücü belgesiz araç kullanmak, 78/1-a emniyet kemeri takmamak ve 47/1-a dur ikazına uymamak maddelerinden 2.361 TL trafik para cezası uygulanırken, .D. (24), B.M. (25) ile M.Ç. (29) Jandarma’da ki tamamlanan işlemleri sonrası geniş güvenlik tedbirleri ile adliyeye sevk edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.