Uşak Haber Ajansı

Uşakta 5 Yıl Sonra Gelen Cinayet İtirafı, Annesini Gömmüş

ASAYİŞ

Uşak’ın Banaz İlçesine bağlı Susuz Köyünde 2014 yılında kaybolan ve o günlerde yapılan tüm aramalara rağmen bulunamayan kaybolduğu gün 83 yaşında olan doğumlu Hacer Cengiz isimli kadının bulunmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Hacer Cengiz’in oğlu, gelini, torunu ve dünürü toplam 4 kişi gözaltına alındı.

Uşak Haber - Edinilen bilgiye göre 2014 yılında bir anda ortadan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Hacer Cengiz’in bulunması için yaklaşık 2 ay süren tüm çalışmalar sonuçsuz kalmıştı.

Yaşlı kadının dosyasını tozlu raflardan indiren Uşak il Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan özel ekip tarafından Kasım 2018 tarihinde tekrar incelemeye aldı.

Oluşturulan özel ekip Hacer Cengiz’in oğlu E.M.C ile gelini L.C.’nin bir televizyon kanalında ki katıldığı programın kayıtlarını titizlikle inceleyerek, elde edilen ipuçları doğrultusunda soruşturmayı derinleştirdi.

Aynı zamanda Uşak Jandarma ekipleri tarafından yapılan istihbari ve teknik araştırmalar sonucu olayı gerçekleştirmiş olabileceği değerlendirilen, Hacer Cengiz'in dünürü A.U., oğlu E.M.C., gelini L.C. ve torunu M.C. savcılık talimatı ile gözaltına alındı.

Hacer Cengiz'in oğlu E.M.C.’in Jandarmada ki ifadesinde Annesi Hacer Cengiz'in kayıp olduğu tarihte aslında öldüğünü ve gömdüklerini itiraf ettiği, ifadesi doğrultusunda annesinin cenazesini gömdükleri arazide yer gösterme işlemi yapılması için götürüldüğünde cenazeyi gece gömdükleri için tam nokta gösterememesi üzerine yaklaşık 1 dönümlük alanın Cumhuriyet Savcısının gözetiminde önce traktörler ile sürüldüğü daha sonra iş makineleriyle arama çalışmalarına başlandığı öğrenildi.

Olayın geçmişi

Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Susuz Köyünde 5 yıl önce kaybolan ve kaybolduğu gün 83 yaşında olan Hacer Cengiz'nin bulunması için Jandarma ve Uşak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından Ankara’dan gelen iz takip ve kadavra köpeklerinin de katıldığı karadan ve göletlerde yaklaşık 2 ay süre ile arama yapılmış sonuç alınamayan çalışmalar sonlandırılmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.