Uşak Haber Ajansı

Uşak’ta 13 Yıl Sonra Gelen Cinayet İtirafı

ASAYİŞ

Uşak’ta 13 yıl önce öldürülerek kuyuya atılmasıyla ilgili öldürülen Mehmet Yobaz’ın torunundan gelen itiraf sonrası 2 kişi gözaltına alındı.

Uşak Haber - Uşak’ta,müzisyenlik yaptığı sırada yaklaşık 13 yıl önce, kaybolan Mehmet Yobaz’ın imam nikahlı eşi olduğu öne sürülen A.A.(50) ve sevgilisi E.P. (62) tarafından, 1 ay boyunca ilaç verilip, daha sonra balta ile başı koparılarak öldürüldüğü iddia edildi ve cinayete 5 yaşındayken tanık olan maktulün kızı S.Y. (19) tarafından güvenlik güçlerine yapılan ihbar sonucu, cesedi arama çalışması başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre Uşak’ta düğünlerde ve özel etkinliklerde müzisyenlik yaparak geçimini sağlayan 49 yaşında ki Mehmet Yobaz’ın, 2006 yılında ortadan kaybolmasından sonra yakınları tarafından polise kayıp başvurusunda bulunulmuş ve yapılan aramalar sonuçsuz kalmıştı.

Aradan geçen 13 yıl sonra gelen itiraf polisi harekete geçirdi.

Hakkında kayıp müracaatında bulunulmasına rağmen 13 yıldır kendisinden haber alınamayan Mehmet Yobaz’ın torunu S.Y. tarafından polise yapılan ihbar sonrası kayıp şahsın öldürüldüğü iddia edildi.

S.Y. tarafından kendisi henüz 5 yaşındayken dedesi Mehmet Yobaz’ın imam nikahlı olarak yaşadığı A.A. ile sevgilisi E.P. tarafından gözleri önünde öldürüldüğü yönünde polise müracaatı sonrası harekete geçen Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, Cinayet Masası ekipleri şu anda 18 yaşında olan S.Y.’nin ifadesinde; kendisi 5 yaşındayken dedesi Mehmet Yobaz’ın imam nikahlı yaşadığı A.A. ile sevgilisi E.P. tarafından öldürülmeden önce 1 ay boyunca ilaçla zehirlendiğini ve güçsüz düşünce baltayla öldürülerek kuyuya atıldığı ve bu güne kadar korktuğu için kimseye bir şey söyleyemediği iddia edildi. İfade işlemleri sonrası A.A. ile sevgilisi E.P. polis tarafından gözaltına alınırken, torun S.Y.’nin Eski Gediz yolu üzerindeki TOKİ 4. Etap konutlarının bulunduğu mevkideki bir kuyunun içine atıldığını iddia etmesinden sonra soruşturma başlatıldı ve Cumhuriyet Savcılığı’ndan izin alınarak, daha önce kuyu olan ve yapılan yol ve kaldırım çalışları nedeniyle üzeri kapanan alanda kazı çalışması başlatıldı.

Kazı çalışmalarının devam ettiği, gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyette sorguya alındığı öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.