Uşak Haber Ajansı

Uşak ve Bir Çok İlde Hasta Yakınlarını Dolandıran Şüpheli Tutuklandı

ASAYİŞ

Uşak ve yaklaşık 13 ilde hasta ve hasta yakınlarını kendisini doktor olarak tanıtıp zor durumda olan vatandaşlarımızın bu çaresizliğinden yararlanarak onları dolandıran S.Ü. isimli zanlı tutuklandı

Uşak Haber - Edinilen bilgiye göre Uşak Emniyet Müdürlğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda sağlık problemleri olan ve tedavileri devam eden hasta veya hasta yakınlarını sosyal medya ve yerel basın üzerinden tespit ederek, kendisini doktor olarak tanıtıp zor durumda olan vatandaşlarımızın bu çaresizliğinden yararlanarak onları dolandıran şüphelinin S.Ü. isimli şahıs olduğunu belirleyerek yakalamak için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar neticesinde; S.Ü. isimli şahsın bu güne kadar bir çoğu dolandırıcılık olmak üzere 29 suçtan adli işlem gördüğü belirlenirken, dolandırıcılık olayını ise sosyal medya üzerinden hastalıklarından dolayı yardım kampanyası başlatan, yerel basında haberi çıkan ve yardım talebinde bulunan şahıslarla telefonla irtibata geçtiği, kendisini yurt dışında bulunan doktor olarak tanıttığı, yardım etmek istediğini belirttiği, zor durumda çaresiz olan vatandaşlarımız tarafından da buna inanılarak söylenen her şeyi yapmaya başladıkları, konuşmanın bir yerinde kendilerine 5000 veya 10000 yardım edileceğini ancak bankadan o paranın tamamını alabilmesi için hesap açması ve para yatırması gerektiği, mağdurların hesap açıldıktan sonra paranın tamamının alabilmesi için 500, 1000 veya 1500 TL gibi bir miktarın belirttiği IBAN numarasına aktarması gerektiğini söylediği, çaresiz vatandaşlarımızın da inanarak bu miktarları hatta daha fazlasını defaten gönderdikleri, Hatta güvenlerini kazandıktan sonra mobil bankacılık numaralarını ve şifrelerini verdikleri ve bu uygulamalardan kendi hesabına para aktardığını belirledi.

Yapılan çalışmalarda şüpheli S.Ü.’nün kendine kazanç sağlayacak şekilde başkalarının üzerine kayıtlı hesaplar üzerinden paraları aldığı, sonrasında ise telefonlarını kapatarak irtibatı kopardığı, bu güne kadar birçok vatandaşımızı bu şekilde dolandırdığı ve en son Hatay, Antalya, Balıkesir, Isparta, Aksaray, Tokat, Hakkâri, Samsun, Niğde, Düzce, İstanbul, Konya ve Adana gibi illerimizde tedavisi masraflı, LÖSEMİ, SMA, KANSER hastalarını veya kan ihtiyacı olan şahısları bu şekilde dolandırmaya çalıştığını belirledi.

S.Ü. tarafından dolandırılmaya çalışılan vatandaşlara ulaşan Uşak polisi birçok dolandırıcılık olayınıda vatandaşın canı yanmadan engelledi.

İnsanların çaresizliğinden faydalanarak onları dolandıran ve bunu haksız kazanç sağlayarak kendisine meslek haline getiren S.Ü.’nün Uşak merkezde faaliyet gösteren bir otelde konakladığını belirleyen Uşak KOM Şube Müdürlüğü kipleri tarafından otele gerçekleştirilen operasyonda; S.Ü. dolandırıcılıkta kullandığı 3 adet telefon, 6 adet sim kart ve birçok bankaya ait banka kartı ve hesap numaraları ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden sonra işlemleri yapılmak üzere Uşak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğüne götürülen şüpheli S.Ü. emniyette tamamlanan işlemleri sonrası “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilirken, savcılık işlemleri sonrası çıkarıldığı Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.