Uşak Haber Ajansı

Uşak'ta Silahlı Saldırgana Müdahale Eden Polis Şehit Oldu

ASAYİŞ

Uşak'ın Banaz ilçesinde, balkondan tırmanarak 2. Kattaki eve giren ve silahlı kişiye müdahale eden polis memuru şehit oldu, saldırgan öldürüldü.

Uşak Haber - Edinilen bilgiye göre, Uşak’ın Banaz ilçesinde bulunan Dilek Mahallesi'ndeki binanın ikinci katına tırmanarak balkondan silahlı bir kişinin eve girdiği ve evde bulunan 2 kadını rehin aldığı yönünde 155 polis imdat hattına düşen ihbar sonrası bahse konu adrese giden ekiplerin eve girmesi üzerine av tüfeğiyle Gülay A. ve annesini rehin alan Çetin Kaplan polislere ateş etti.

Polis memuru Mehmet Aksoy göğsüne aldığı saçmalar ile ağır yaralanırken evde bulunan Gülay A. isimli kadın ayağından yaralandı. Evde çıkan çatışmada saldırgan Çetin Kaplan, diğer polislerin ateşle karşılık vermesi nedeni ile öldürüldü.

Ağır yaralanan polis memuru Mehmet Aksoy, ambulansla kaldırıldığı Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, diğer yaralı Gülay A.

Uşak’ta ki özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Evli ve 1 kız, 1 oğlan 2 çocuğu bulunan Polis memuru Mehmet Aksoy’un şehit olduğu haberini duyan Uşak Valisi Funda Kocabıyık hastaneye gelerek,bilgi aldı. 

1 polisi şehit eden ve Gülay A. isimli kadını yaralayarak polislerle girdiği çatışmada öldürülen Çetin Kaplan’ın tehdit, yaralama, resmi belgede sahtecilik, fuhuş gibi çeşitli suçlardan kaydı olduğu ve Gülay A'nın evine yaklaşık bir hafta önce silahla girdiği ve polis ekiplerince gözaltına alındıktan sonra evden uzaklaştırma cezası verildiği öğrenildi.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılacak otopsi sonrası Şehit Polis memuru Mehmet Aksoy içinUşak Emniyet Müdürlüğü, Hasbahçe tesislerine tören düzenleneceği ve törenden sonra memleketi Konya’ya gönderileceği öğrenildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.